Lika nekretnine

Sjećanje na Dražena Bobinca

Objavljeno: 26.02.2013

Na današnji dan, 26.veljače, prije tri godine umro je bivši saborski zastupnik i gradonačelnik Otočca Dražen Bobinac. Tim povodom nekolicina građana i poštovatelja zapalila je svijeću i položila buket cvijeća te se u kraćem razgovoru i prisjećanju zadržala uz grob.

Dražen Bobinac, veterinar po struci, bio je jedan od glavnih osnivača HDZ-a za Gacku, Liku i Krbavu, obnašao je dužnost saborskog zastupnika u nekoliko mandata, bio je spočetka predsjednik Kriznog stožera za Liku, bio je  zapovjednik Voda za specijalne namjene, kasnije pretvorenog u vojnu policiju, bio je jedan od ustrojitelja obrane grada Otočca, brigadir HV-a, gradonačelnik Otočca i povjerenik Vlade RH za Općinu Vrhovine, obnašao je također i niz drugih dužnosti.

Njegovi sugrađani i Gačani pamtit će ga kao gradonačelnika koji je gradio mostove među ljudima, zauzimajući se za mir, razumijevanje, dogovor i snošljivost u teškim ratnim vremenima .

Tijelo Dražena Bobinca ispratilo je na vječni počinak  mnoštvo sugrađana i poštovatelja, nažalost zaboravljenog od Hrvatskog sabora i prešućenog od aktualne gradske i županijske politike.

M.M.

 
PROLJEĆE NA PLITVIČKIM JEZERIMA
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr