Lika nekretnine

Završio zimski san

Objavljeno: 25.03.2013

KUTEREVO – Tjedan dana pred Uskrs, na Cvjetnu nedjelju, Velebitsko utočište za mlade medvjede tradicionalno otvara svoja vrata posjetiteljima. Kako doznajemo od voditelja Utočišta Ivana Crnkovića – Pavenke, vrijeme zimskog mira, što se samih medvjeda tiče, završilo je već prije dvadesetak dana - no za posjetitelje vremenske prilike nisu baš povoljne, pa je jučerašnji dan tek simbolično označio sezonu posjeta. Utočište i njegove štićenike obišao je samo jedan vjerni gost iz Njemačke. 

Veći broj posjetitelja očekuje se za vrijeme uskrsnih blagdana, no problem kojim su voditelj Utočišta i volonteri trenutno više zaokupljeni je činjenica da nema osiguranih nastambi za eventualne nove stanovnike. Zato je i pokrenuta akcija "Zemlja za medvjede" kojom se nastoje prikupiti sredstva za postavljanje nove ograde, a zatim i za obnovu starih ograda i kupovinu novog zemljišta. Iz Utočišta poručuju kako je svaka pomoć značajna i dobrodošla, tako da se osim financijskim prilogom može pomoći i doniranjem materijala, alata ili opreme, a članovi nove skupine volontera iz Evropske volonterske službe, za koje se trenutno provodi izbor, uložit će svoj će rad i slobodno vrijeme u izradu i opremanje novih nastambi.

Ukoliko imate želje i mogućnosti pomoći Utočištu javite se na broj 091/5835412 ili 053/799222, kako bi Vam mogli poslati specifikaciju potrepština. Kontaktirati možete i malom: kuk-kuterevo@gs.t-com.hr

Žiro-račun Velebitske udruge Kuterevo kod Erste banke. IBAN: HR 30 2402006-1100267578. SWIFT: ESBCHR22

 

J.J.B.

 
PROLJEĆE NA PLITVIČKIM JEZERIMA
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr