Lika nekretnine

Brinje: parafirana koalicija HDZ-HSP

Objavljeno: 20.04.2013

 

U Općini Brinje potpisan je još jedan koalicijski sporazum za predstojeće lokalne izbore. Koalicijski sporazum, uz nazočnost predsjednika ŽO HDZ-a Darka Milinovića, predsjednika ŽO HSP-a Berislava Gržanića, kandidata za župana koalicije HDZ-HSP AS-HSU-HSP Milana Kolića i kandidata za dožupanicu Ivanu Tomaš, potpisali su predsjednik OO HDZ-a Brinje Davor Vičić i predsjednica HSP Podružnice Brinje Verica Ugarković.

- Ovih dana potpisujemo koalicijske sporazume kako bismo ojačali kršćansko pravašku opciju u svim općinama i gradovima. Dolazimo najaviti pobjedu, dolazimo najaviti da će se HDZ i HSP vratiti na tron političke scene u Brinju, gdje želimo svima pokazati da nismo stavili svoje osobne interese iznad interesa stranke i iznad interesa ove općine. Uvjereni smo u pobjedu i da će Davor Vičić postati novi načelnik općine Brinje, rekao je Darko Milinović.  

- Kolicija pet stranaka na županijskoj razini garantira pobjedu. U svim općinama i gradovima HDZ pokazuje svoju snagu koja se ogleda i u okupljanju, što HDZ ima i kao obvezu kako na nacionalnoj razini, tako i u općinama i gradovima, a sve zbog toga kako bi bili odgovor na kukuriku koaliciju i na lijevu koaliciju koja je nesposobna i koja je pokazala u godinu i pol dana svoju nesposobnost obnašanja vlasti. Još jednom ćemo, kao i na izborima za EU, reći ne lijevoj kukuriku koaliciji, i na neki način da ova županija bude primjer kako treba ići na izbore za parlament, nacionalne izbore, ma kada oni bili. Županija ličko-senjska ogledan je primjer okupljanja demokršćansko pravaške opcije i 19. svibnja još jednom ćemo reći ne lijevoj koaliciji, nesposobnoj vlasti što će usmjeriti put silaska s vlasti na nacionalnoj razini SDP-a i koalicijskih partnera. Ovdje vidim spoj mladosti i iskustva, sinergiju koja garantira uspjeh. Ne želim vam spominjati kako se ova vlast odnosi prema LS Županiji, samo ću vas podsjetiti na 2001. godinu kada niti jedan ministar nije posjetio LS županiju, a samo zato što je HDZ bio na vlasti. Mi više takav odnos vlasti nećemo dozvoliti, uvjeren sam da ćemo poslije izbora imati našeg novog župana, dožupane, načelnike i gradonačelnike. Općina Brinje to je u svakom slučaju zaslužila, zaključio je Darko Milinović.

Predsjednica HSP Podružnice Brinje Verica Ugarković iskazala je zadovoljstvo potpisivanjem koalicijskog sporazuma te uvjerenje da je to koalicija koja će donijeti pobjedu, i to u prvom krugu, dok je predsjednik ŽO HSP Berislav Gržanić kazao da je ovo pobjednička koalicija i da ne vidi drugih ljudi koji bi osim Milana Kolića i Ivane Tomaš mogli voditi županiju.

- Politika je ozbiljan posao, no koliko ga mi ozbiljno obnašamo, to će pokazati izbori 19. svibnja. Kako ćemo pristupiti izborima, našim biračima, koliko će naši birači prepoznati ozbiljnost našeg rada i naših namjera, najbolje će oni valorizirati, a što će se na kraju odraziti kao rezultat na izborima. Koalicija HDZ-HSP na općinskoj razini je, siguran sam, dobitna kombinacija i nema nikakve ozbiljnije konkurencije koja bi mogla poremetiti naše planove. Uvjeren sam u pobjedu u prvom krugu, ali pred nama je još veliki rad u ovih mjesec dana, kazao je predsjednik OO HDZ Brinja Davor Vičić.

 

Dražen Prša

 

 
PROLJEĆE NA PLITVIČKIM JEZERIMA
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr