Lika nekretnine

Program o bacanju i donaciji hrane

Objavljeno: 27.05.2017

OTOČAC - Hrvatska gospodarska komora, a pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva i Ministarstva poljoprivrede, od 29. do 31. svibnja organizira 11. Konferenciju o sigurnosti i kvaliteti hrane u Hrvatskoj, u Opatiji, u Hotelu 4 opatijska cvijeta, na kojoj će vodeći ljudi nadležnih tijela dati kratki pregled aktivnosti u proteklom razdoblju te najaviti novosti.

U za to predviđenom bloku prezentacija, posebna će se pozornost pridati uvjetima izvoza na tržišta trećih zemalja, u sklopu čega će biti predstavljen i novi Pravilnik o izvoznim certifikatima. Bit će predstavljeno nekoliko novih Uredbi EU, a zaseban će blok predavanja biti posvećen nutritivnom označavanju hrane. Uz navedeno, predstavit će se i niz drugih zanimljivih tema.

Središnji dio Konferencije bit će dio programa o bacanju i donaciji hrane. Uz nekoliko prezentacija, održat će se i panel-rasprava s renomiranim sugovornicima iz Hrvatske i EU.

Konferencija je ponajprije namijenjena stručnjacima iz gospodarskog sektora (prehrambena industrija, trgovina itd.) te je kao takva jedinstvena u Republici Hrvatskoj. Cilj je pravovremeno obavijestiti sudionike o aktivnostima koje nadležne institucije poduzimaju u području sigurnosti hrane kako bi se one primijenile u proizvodnji, preradi i distribuciji – stoji u obavijesti Hrvatske gospodarske komore.

M. Kranjčević

 
LiveCam Otočac
Novalja.cool
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr
Youtube GlasGacke