Lika nekretnine

Ideja iz Europe - do 15. rujna

Objavljeno: 05.07.2017

OTOČAC - Natjecanje „Ideje iz Europe“ pokrenuto je 2015. godine u cilju potrage za poduzetnicima širom EU koji imaju „ideje koje mijenjaju svijet i koje je vrijedno ostvariti“.

Cilj ove inicijative je prevladavanje globalnih izazova na djelotvoran i učinkovit način koristeći poslovne ideje koje imaju društveni i/ili ekonomski utjecaj, aktivno tražeći ideje, spajajući dionike koji su nužni dijelovi slagalice u cjelokupnom rješenju i podupirući zajednički razvoj prema cilju.

Svrha ovog natjecanja nije samo otkriti, već i na transparentan način skalirati poslovne ideje (postići njihov rast) te poduzetnicima pružiti priliku za promociju i umrežavanje. Također, proces odabira „Ideja iz Europe“ služi i tijelima državne uprave u detektiranju prepreka koje poduzetnici trebaju prevladati u realizaciji ideje, u danom kontekstu/industriji te prihvaćanju smjernica za njihovo uklanjanje.

Za prijavu na ovaj natječaj potrebno je zadovoljiti kriterije koje u sebi sadrže poduzetničko rješenje za globalne izazove, zatim ideju koja ima društveni i/ili ekonomski učinak, zadovoljava potrebe tržište i građana, potvrđena je određenim dokazima te ideju koju je moguće skalirati (proširiti na druga tržišta, područja).

Svaka država članica EU provodi nacionalnu selekciju putem koje se odabire jedan poduzetnik s idejom za koju se smatra da zavrjeđuje biti pozvana i predstavljena svijetu.

Proces nacionalne selekcije kreće od elektroničke prijave popunjavanjem obrasca koja traje do 15. rujna ove godine. U listopadu 2017. nacionalni žiri odabrat će najbolje kandidate za predstavljanje ideje uživo, koji u Hrvatskoj čine predstavnici Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, HAMAG-BICRO-a te nominirani predstavnici partnerskih organizacija – stoji u obavijesti Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.

M. Kranjčević

 
LiveCam Otočac
Novalja.cool
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr
Youtube GlasGacke