Lika nekretnine

U Gackoj slobodne postelje - ni za lijek!

Objavljeno: 30.07.2017

OTOČAC – Gacka, kao regija, postala je zanimljiva i prepoznatljiva turistička destinacija, pa komu bilo milo, komu krivo. O tome ne govori samo puka statistika, njeni grafovi pokazuju visoke uzlazne putanje što se tiče broja gostiju i noćenja. To je priznalo i Ministarstvo turizma, Grad Otočac u ovoj ponudi ostvaruje vrtoglave uzlete u odnosu na lanjsku godinu, koja je bila rekordna, a pogotovu na one godine prije. Dobar je to znak da je Gacka postala – destinacija, jer gosti više ne će doći u neki kraj samo zbog dobrog hotela ili restorana, davna je to prošlost, traži se nešto drugo i drugačije, traži se manje poznato i još nedovoljno otkriveno, traži se netaknuta priroda i njeni fenomeni, traži se kultura i tradicija.

Ima još nešto što pridonosi tako velikom rastu dolaska gostiju u Gacku, a to je suvremeni trend odavna poznat u jakima turističkim zemljama poput Švicarske, Austrije, Njemačke, Italije, da ne nabrajamo dalje, a to su destinacije koje nužno ne podrazumijevaju sunce i more. Taj trend je zahvatio i Hrvatsku, unutrašnjost Istre je očiti primjer, turisti otkrivaju i dalmatinsku Zagoru (donedavno gotovo pa nezamislivo), tako i Gacku. A kako i ne će, Gacka je izuzetno dobro zemljopisno smještena da bi bilo pravo čudo da bude zaobiđena. Nalazi se između mora, dva nacionalna parka (NP Sjeverni Velebit i NP Plitvička jezera) i Parka prirode Velebit, te nekima drugim zaštićenim prirodnim fenomenima. Naravno da je i na izuzetno zgodnomu prometnomu položaju. Ovaj trend je samo dao „vjetar u leđa“ turizmu u Gackoj, na gradnji Gacke kao destinacije se strpljivo i dugotrajno radilo (i radi), pa i ovaj portal, mnijemo, pridonosi tomu.

Ovih dana se mogla čuti lijepa vijest da slobodne postelje u Gackoj nema ni za lijek. Mnogi su ostali iznenađeni, kako to?, u jednom Otočcu i okolici pa da nema slobodne postelje?! Eto, nema, sve je zauzeto. A oni oprezniji, osobito je to karakteristika stranaca, oni su već više mjeseci ranije sebi rezervirali boravak. Pored tri hotela u Otočcu i jednoga u Lešću, na raspolaganju su brojne kuće i apartmani, da ne ulazimo u kategorizacije objekata, na raspolaganju je nešto više od 700 postelja. I sve puno! Dakle, moglo bi i više. Vjerojatno će biti i toga, mnogi tek uređuju svoje kuće i objekte za prihvat gostiju. Turistička ponuda je postala gospodarski sve zanimljivija, otvarajući perspektivu i onima mjestima „bogu iza nogu“, dapače, takva se traže.

M. Kranjčević

 
LiveCam Otočac
Novalja.cool
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr
Youtube GlasGacke