Lika nekretnine

Jedno kazneno, 12 prometnih ...

Objavljeno: 11.09.2017

GOSPIĆ - Tijekom proteklog vikenda (8. – 11. rujna) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je jedno kazneno djelo, 12 prometnih nesreća i jedno narušavanje javnog reda i mira.

Noću 8./9. rujna u Križpolju, Općina Brinje, nepoznati je počinitelj provalio u trgovinu u vlasništvu pravne osobe sa sjedištem u Otočcu, iz koje je ukrao cigarete.  Policija traga za počiniteljem, protiv kojega će biti podnijeta kaznena prijava nadležnomu državnomu odvjetništvu.

Tri prometne nesreće su s ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Gospića, Korenice i Karlobaga. U njima su dvije osobe teško i jedna lakše ozlijeđene.

Izdvajamo prometne nesreće s teško ozlijeđenim osobama, koje su se dogodile:

  • u petak u Plitvičkim Jezerima, kada je 47-godišnji Zagrepčanin upravljao osobnim automobilom udario njemački kamper. U prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 80-godišnji putnik iz automobila zagrebačke registracijske oznake.
  • u subotu u Ravnoj Punti, Općina Karlobag, kada je 40-godišnjak iz Svete Nedjelje upravljao motociklom te sletio s ceste. Motociklist je teško ozlijeđen i zadržan na liječenju u KBC Rijeka.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (3), Otočca (3), Senja (2) i Korenice (1).

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđen je ukupno 91 prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja i četiri prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu u Gospiću kod 38-godišnjeg Hrvata (2.11 g/kg).

Narušavanje javnog reda i mira počinjeno je tučnjavom na području Korenice, te će protiv počinitelja biti podnijet optužni prijedlog nadležnomu prekršajnom sudu.

PU ličko-senjska

 

 
LiveCam Otočac
Novalja.cool
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr
Youtube GlasGacke