Lika nekretnine

Kradu i sijeno

Objavljeno: 09.10.2017

GOSPIĆ - Tijekom proteklog vikenda (6. – 9. listopada) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su tri kaznena djela, šest prometnih nesreća i dva carinska prekršaja.

Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjim Perušićaninom zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo krađe. Sumnjiči se da je 3. listopada ukrao i prodao 47-godišnjem Širokokuljaninu 248 visokotlačnih bala sijena koje su u vlasništvu 48-godišnjeg Zagrepčanina. Protiv počinitelja će biti podnijeta kaznena prijava nadležnomu državnomu odvjetništvu.

U petak je u Nacionalnom parku Plitvička jezera nepoznati počinitelj je iz torbice koju je 26-godišnjeg Korejca ukrao kameru i novac.

Noću 7./8. listopada u Udbini nepoznati je počinitelj provalio u benzinsku postaju u vlasništvu pravne osobe sa sjedištem u Zagrebu, iz koje je ukrao za sada neutvrđenu količinu cigareta.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnima državnima odvjetništvima.

Prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Otočca (4), Korenice (1) i Senja (1).

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđena su ukupno 63 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i tri prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer u Vranovači, Općina Plitvička Jezera, kod 36-godišnjeg Hrvata (1.46 g/kg).

Najveća utvrđena brzina kretanja od 256 km/h izmjerena je u nedjelju na autocesti između Perušića i odmorišta Jadova kada je 64-godišnji Hrvat upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Tijekom proteklog vikenda su policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske u suradnji s djelatnicima Carine, na Stalnom graničnom prijelazu za međunarodni promet putnika i roba u cestovnom prometu Ličko Petrovo Selo, na ulazu u RH, izvršili kontrolu:

  • osobnog automobila slovenske nacionalne oznake, te su kod 34-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine pronašli 130 kutija raznih cigareta,
  • osobnog automobila austrijske nacionalne oznake, te su kod 71-godišnjeg hrvatskog državljanina pronašli 30 litara rakije,

koje predmete isti nisu prijavili prije početka pregleda.

Pronađeni predmeti su od njih privremeno oduzeti, a djelatnici Carine su im naplatili novčane kazne.

PU ličko-senjska

 

 
LiveCam Otočac
Novalja.cool
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr
Youtube GlasGacke