Lika nekretnine

Sutra počinju Gavelline večeri

Objavljeno: 10.10.2017

Od 11. do 21. listopada 2017. odvijaju se 32. Gavelline večeri u istoimenom zagrebačkom kazalištu. Riječ je o tradicionalnom kazališnom festivalu koji okuplja najbolja dramska ostvarenja hrvatskih kazališta u protekloj godini te dovodi i nekoliko predstava koje su vrhunac repertoara iz susjednih država. Ove godine odabrano je 9 domaćih predstava (HNK Šibenik, ITD Zagreb, HNK Ivana pl. Zajca Rijeka, ZKM, SK Kerempuh Zagreb, HNK Split, HNK Zagreb, Gavella)  i dvije gostujuće iz Slovenije (Slovensko narodno gledališče Maribor) i Srbije (Atelje 212 Beograd).

Ovogodišnju selekciju obilježava dominacija suvremenog dramskog pisma, polemičnog i angažiranog, odabrane su predstave „koje na upečatljiv, uzbudljiv i umjetnički relevantan način odgovaraju na stvarnost u koju smo uronjeni, pružajući užitak gledanja i obraćajući se publici kao suautoru kazališnog čina“, navodi se u obrazloženju odabira na stranicama Kazališta Gavella.

Članovi prosudbenog povjerenstva Gavellinih večeri su Ivana Buljan Legati, Sebastijan Horvat i Damir Karakaš, koji će donijeti odluku o najboljoj predstavi, najboljoj režiji, najboljoj ženskoj te muškoj ulozi.

 

M.K.G.

Izvor: gavella.hr

 

 
LiveCam Otočac
Novalja.cool
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr
Youtube GlasGacke