Lika nekretnine

Uz hladne dane na tržištu - imunomed

Objavljeno: 05.11.2017

Domaćim pčelarima i proizvođačima meda mora se priznati velika kreativnost i maštovitost u plasmanu pčelinjih proizvoda na tržište i u inovativnosti pripravak, ljekovitih i ukusnih. Svjedoci smo raznoraznih kombinacija za svačije ukuse, a nisu to samo različite vrste meda (livadni, medun, od bagrema, od drače itd.), propolis i pčelinji vosak, nego i specijalne mješavine poput meda s propolisom, orasima, suhim voćem, čokoladom…

Maštovitošću se zadnjih godina posebno ističe OPG Furlan Korenica/Otočac, kao i dosljednjim i duhovitim prezentiranjem meda povezivanjem s ličkim kolom u koje su se uhvatile, naravno, pčele – Skoči, poskoči! Ovih su dana plasirali novi proizvod - munomed. Riječ je o mješavini meda, propolisa i cvjetnog praha.

Proizvod je to za koji zbog njegove korisnosti i ukusnosti već  u startu postoji potražnja, a prvi degustatori kažu da je Furlanov imunomed vrlo ukusan s odlično pogođenim omjerima. Očekivano s obzirom na dosadašnja brojna priznanja: dva zlatna i tri srebrna priznanja na Jeseni u Lici 2015., veliku zlatnu medalju na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu 2016., dva zlatna i jedno srebrno priznanje za kvalitetu meda na Jeseni u Lici 2016., a od ove su godine i nositelji certifikata Lika Quality, regionalne oznake kvalitete i podrijetla proizvoda.

Uspješna im je ovo godina jer je već spomenuta domišljata linija pčelinjih proizvoda 'Ličko kolo' osvojila srebrnu medalju za dizajn na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu 2017. Također su na Jeseni u Lici 2017. dobitnici jednog zlatnog, tri srebrna i jednog brončanog priznanja za kvalitetu meda.

 

M.K.G.

 
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr