Lika nekretnine

U Sincu posljednji ovogodišnji dekanatski susret

Objavljeno: 14.11.2017

SINAC - U župnom domu u Sincu, u ponedjeljak 13. studenoga svećenici Otočkoga dekanata održali su svoj posljednji ovogodišnji sastanak. Nakon zajedničke molitve Trećega časa, domaćin vlč. Andrija Kekić održao je kratko razmatranje o temi Sv. misa i druga bogoslužja u životu svećenika. Nakon izlaganja svećenici su se kritički osvrnuli posebno na pojave neujednačene prakse, koja se uglavnom odnosi na improvizaciju čak i na mjestima koja su propisana rubrikama, što predvoditelji uglavnom smatraju vlastitom "kreativnošću".

Potom je dekan mons. Tomislav Šporčić iznio neke "naglaske kršćanskog života u obitelji tijekom Božića i božićnih blagdana", poglavito pod vidom katehizacije u Godini obitelji. Istaknuo je važnost i prednost tiskanih publikacija, koje je objavio Ured za obitelj HBK, a odnosi se posebno na majčinstvo.

U drugom dijelu dnevnoga reda dekan je najprije podsjetio na rok za predaju priloga za dekanatski godišnjak Vrilo, a potom predstavio tjedni program proslave zaštitnika Gacke doline Sv. Fabijana i Sebastijana (od 14. do 20. siječnja 2018.) te je potaknuo svećenike da se u program uključe zajedno sa svojim vjernicima. Obavijestio je svećenike također o potrebi i važnosti osnivanja biskupijskog Povjerenstva za obitelj, u koje bi iz svakoga dekanata ušli po jedan svećenik i laik. Dekan je također najavio Tečaj o braku koncem veljače i početkom ožujka sljedeće godine te je podsjetio na biskupijski susret čitača u liturgiji, koji se održava na Plitvicama (Pastoralni centar Mukinje) u subotu 18. studenoga.

A.Kaćunko

 

 
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr