Lika nekretnine

Sveti Nikola podijelio darove i u PŠ Kuterevo

Objavljeno: 07.12.2017

Sveti Nikola, zaštitnik djece i pomoraca, znan kao svetac koji obraduje djecu na svoj dan - dan svetoga Nikole, bio je poznat po tome što je tajno davao ljudima novac i tako ih uveseljavao i pomagao im.  

Borac protiv nepravde i onaj koji je pokazivao neizmjernu ljubav prema bližnjemu, i ove je godine vrijedno putovao po svijetu s vrećom punom raznih darova kako bi razveselio dječja srca. 

Za svako dijete koje je tijekom godine bilo dobro sveti je Nikola pripremio dar. U njegovoj vreći ima za svakoga ponešto. Tako je sveti Nikola posjetio i učenike Područne škole Kuterevo i donio im razne darove. Bilo je tu male i velike dječice koja su s nestrpljenjem očekivala dolazak svetoga Nikole. Kada se on u svojoj dugoj haljini, sa štapom i vrećom u rukama pojavio na vratima škole, sreći i oduševljenju nije bilo kraja. Poveo je i Krampusa koji je pripremio šibe u slučaju da je netko bio zločest. Sveti Nikola je sve lijepo pozdravio, upitao djecu jesu li bili dobri tijekom godine te ih zamolio da mu dodaju stolicu jer je bio jako umoran. Dugo je putovao dok je svoj djeci svijeta podijelio darove. I evo ga, stigao je napokon i u Kuterevo! Kada je malo predahnuo, podijelio je darove. 

Sveti Nikola je na kraju poručio učenicima da uživaju u svojim darovima te naglasio da se opet vide sljedeće godine.

Ovim putem zahvaljujemo se Sv. Nikoli (Gradu Otočcu)  na poklonima. 

--

Milan Burić

Nastavnik razredne nastave

 
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr