Lika nekretnine

Već sada virtuozi svoje struke!

Objavljeno: 20.12.2017

Na ovogodišnjem 11. Božićnom sajmu u Otočcu predstavili su djelić svojih aktivnosti i učenici 4. razreda zanimanja šumarski tehničar te 3. i 4. razreda zanimanja ekonomist Srednje škole Otočac.

Rasporedili su se na tri štanda i predstavili aktivnosti 4 fiktivne tvrtke koje posluju u virtualnoj stvarnosti školskog redovnog predmeta Vježbenička tvrtka i rezultate božićne radionice u sklopu izvannastavnih aktivnosti eko-škole.  

Vježbenička tvrtka, koju vodi prof. Gordana Žubrinić s učenicima 3. i 4. razreda ekonomista, trenutačno je na 'tržištu' s 4 tvrtke: Kaldi (prodaja i distribucija kave, čajeva i začina), Aquagac (prodaja i distribucija vode), Gačanka (prodaja i distribucija autohtonih proizvoda) i Web design (proizvodnja web stranica, reklama, logotipa, natpisa na majicama).

Sve četiri tvrtke predstavile su svoje poslovanje u svim segmentima s obiljem popratnih marketinško-dizajnerskih rješenja, a koliko su u tome bili ozbiljni i temeljiti najbolje govore stvarne poslovne ponude koje su na sajmu dobili od potencijalnih partnera, primjerice, narudžbu za 5o kg kave Kaldi! Reklamirajući tvrtke i njihove 'proizvode' učenici su izlagačima i posjetiteljima prvog dana sajma skuhali i podijelili (besplatno, naravno) više od 8 litara kave (Kaldi) i 18 litara čaja ili vode (Aquagac). Također su podijelili mnoštvo primjeraka reklamnih brošura za svoje fiktivne tvrtke, prospekata i vizitki, a na platnu je cijelo vrijeme projicirana ponuda tvrtke Web design.

Tako su ekonomisti doista na pravi način pokazali koliko su vrijedni, sposobni i kompetentni danas-sutra raditi prave poslove u stvarnom ekonomsko-tržišnom i gospodarsko-turističkom sektoru.

Na sajmu su predstavljeni i rezultati školske božićne radionice koje su s učenicima 4. razreda šumara i ekonomista vodile prof. Ivana Jergović i prof. Manja Kostelac-Gomerčić uz potporu razrednika prof. Augustina Jelušića i knjižničarke Ankice Babić. Ta je radionica bila logičan produžetak dva manja projekta iz programa eko-škole: Lavanda iz školskog vrta i Reciklirana smreka. Božićne ukrase i poklone učenici su izradili isključivo od prirodnih materijala iz školskog vrta, od lavande, grančica smreke, češera, božikovine, uz dodatak pokoje kuglice, šljokice ili mašnice, a u završnici su pridodali i aranžmane sa svijećama od pčelinjeg voska.

Tako su šumarski tehničari pokazali zavidnu razinu nadogradnje programa šumarstva kreativnim zamislima kako još ekološki i korisno upotrijebiti drvo te su se znali savršeno uklopiti u sajamske trendove. Doista tim učenicima, i ekonomistima i šumarima, treba čestitati na uloženom trudu i snalaženju.

I oni sami su jako zadovoljni sudjelovanjem na Božićnom sajmu, cjelokupnim ozračjem manifestacije, ponudom, ugođajem i mogućnostima koje pruža, te su svakako u interaktivnoj dinamici sajma stekli i neka nova korisna iskustva i znanja.

 

I.B.

Foto: I.B./I.K./M.O./M.K.G.

 
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr