Lika nekretnine

4. Forum obiteljskog smještaja - u Zagrebu

Objavljeno: 10.01.2018

ZAGREB – Zajednica obiteljskog turizma Hrvatske gospodarske komore i ove godine organizira Forum obiteljskom smještaja. Bit će to 4. Forum obiteljskog smještaja koji će biti održan 2. i 3. veljače ove godine u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma.

U Hrvatskoj je registrirano preko 86.000 objekata u domaćinstvu koji raspolažu s preko 550.000 kreveta, što čini 50 posto ukupnih smještajnih kapaciteta. Obiteljski smještaj ostvaruje rast od 20 posto u dolascima i 14 posto u noćenjima.  Navedene činjenice pokazuju snagu obiteljskog smještaja u privlačenju gostiju i ostvarivanju prihoda.

Najbrže rastuće tržište traži brzu prilagodbu i usvajanje novih znanja i trendova, zbog čega će na 4. FOS-u predstavnici institucija raspravljati o aktualnim temama - predloženi zakon o porezu na nekretnine i što će njegovo donošenje značiti za domaćine, najavljena je rekategorizacija smještaja, povoljni HBOR-ovi krediti, planirane marketinške aktivnosti HTZ-a. Stručni i zanimljivi predavači upoznat će sudionike s temama digitalne revolucije, upravljanja cijenama, važnosti brendiranja, potreba gostiju.

Od predstavnika Europskog udruženja obiteljskog smještaja (EHHA), kojem se Zajednica obiteljskog turizma pri HGK pridružila u ožujku 2017., moći će se čuti kakve su europske prakse u uređenju tržišta kolaborativne ekonomije i koje su sve mogućnosti.

I ove će godine Hrvatska gospodarska komora dodijeliti priznanja „Turistički cvijet – Kvaliteta za Hrvatsku“ za najbolje objekte u obiteljskom smještaju kao i nagrade najboljih europskih kuća za odmor.

Sudjelovanje na 4. FOS-u je, naravno, besplatno.

HGK/M.K.

 
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr