Lika nekretnine

Poznata Thompsonova pjesma Čavoglave u hollywoodskom filmu Renegades, Odmetnici

Objavljeno: 13.02.2018

Film Renegades (Odmetnici) iz 2017., sniman pod radnim naslovom The Lake (Jezero) je francusko-njemački triler.  Radi se o visokobudžetnom akcijskom trileru čija se radnja vrti oko američkih marinaca koji pokušavaju riješiti davno zaboravljenu tajnu i pritom na dnu jezera otkrivaju sanduke u kojima su skrivene zlatne poluge.

U filmu se čuje poznati tekst i melodija Thompsonove Bojna Čavoglave.

Negdje oko 18/19 minute filma u jednoj sceni u kafiću čuje se najpoznatija hrvatska budnica iz Obrambenog domovinskog rata Bojna Čavoglave.  Pjesma je prvi puta emitirana 31. prosinca 1991. u eteru Hrvatskog radija Split. Pjesmu je snimio tada dragovoljac Domovinskog rata i hrvatski vojnik, a danas najslušaniji pjevač domoljubnih i rodoljubnih pjesama u Hrvatskoj Marko Perković Thompson.

Bojna Čavoglave je pjesma koja je tijekom rata motivirala, hrabrila i povezivala sve domoljube i branitelje u obrani od Velikosrpske agresije na Hrvatsku.

Narod.hr

 

Pitamo se, pitamo, hoće li hrvatska policija podignuti optužni prijedlog protiv redatelja, scenariste i producenta? Po hrvatskoj navadi, trebali bi.

 
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr