Lika nekretnine

Obiteljsko hodočašće Otočkoga dekanata na Krasno

Objavljeno: 15.05.2018

KRASNO - U pripravi za treći Nacionalni susret katoličkih obitelji 15. i 16. rujna u Splitu i Solinu, a uz proslavu Majčina dana, svećenici Otočkoga dekanata pod vodstvom dekana mons. Tomislava Šporčića organizirali su u prošlu subotu obiteljsko hodočašće u svetište Majke Božje Krasnarske.

Kako je bilo predviđeno programom, uslijedilo je predavanje o temi "Nesavršena majka", koje je velikoj dvorani hotela Degenija održala prof. Jelena Burazin, psiholog i psihoterapeut iz Splita, djelatna u obiteljskom savjetovalištu Splitsko-makarske nadbiskupije. U nastavku programa slijedio je kratak odmor te priprava za sv. misu, s mogućnošću za sakrament pomirenja.

Svetu misu u dupkom ispunjenom svetištu Gospe Krasnarske, u zajedništvu s dekanom Šporčićem, župnikom i čuvarom Svetišta na Krasnu vlč. Stipom Zebom te nekoliko svećenika Otočkoga dekanata, predvodio je don Tomislav Ćubelić, župnik katedralne župe Sv. Duje u Splitu i voditelj Ureda za obitelj u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji.

U nastavku programa hodočasnici su imali vrjemena za druženje, odmor i okrjepu, a susret je zaključen moljenjem krunice, nakon čega se moglo razgledati Kuću Velebita u Krasnu.

A.K./M.K.

 
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr