Lika nekretnine

Ništa im nije sveto - kradu i sa crkve

Objavljeno: 09.07.2018

GOSPIĆ - Tijekom proteklog vikenda (6. - 9. srpnja) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je pet kaznenih djela, 13 prometnih nesreća i jedno narušavanje javnog reda i mira.

Od 24. lipnja do 1. srpnja u Širokoj Kuli je nepoznati počinitelj demontirao i ukrao 25 metara bakrenog odvoda s rimokatoličke crkve.

U subotu je u Otočcu nepoznati počinitelj provalio je u župni ured, nakon čega je oštetio inventar, ništa ne ukravši.

Noću 7./8. srpnja u luci u Novalji je nepoznati počinitelj ukrao vanbrodski motor sa čamca u vlasništvu 24-godišnjeg Zadranina.

Noću 7./8. srpnja je u Zalužnici nepoznati počinitelj ukrao je otključani osobni automobil u kojem se nalazio i originalni ključ. Osobni automobil je u vlasništvu 33-godišnjeg Vrhovljanina.

Jučer je u Nacionalnom parku Plitvička jezera nepoznati počinitelj iz ruksaka dviju Japanki ukrao novac, kreditnu karticu i mobilni telefon.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnima državnima odvjetništvima.

Dvije prometne nesreće su s ozlijeđenim osobama, a odgodile su se na području Gospića i Otočca. U njima su tri osobe teško i jedna osoba lakše ozlijeđena.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (3), Otočca (3), Novalje (3), Korenice (1) i Senja (1).

Izdvajamo prometne nesreće s ozlijeđenima osobama koje su se dogodile:

  • u petak u 16:10 sati na autocesti kada je 62-godišnji Britanac upravljajući kombijem udario u osobni automobil kojim je upravljao 53-godišnji Slovenac.U prometnoj nesreći je teško ozlijeđena putnica iz osobnog automobila 45 -godišnja Slovenka, dok su lakše ozlijeđene maloljetna putnica iz osobnog  automobila i 57-godišnja Britanka, putnica iz kombija. Protiv vozača kombija će biti podnesena kaznena prijava nadležnomu državnomu odvjetništvu.
  • jučer je u 10:30 sati cesti u mjestu Trnovačko Novoselo, grad Gospić, došlo do sudara kada je 30-godišnji Gospićanin pod utjecajem alkohola (2.66 g/kg) osobnim automobilom oduzeo prednost prolaska motociklu kojim je upravljao 56-godišnji Zagrepčanin. Vozač motocikla i 56-godišnja putnica na motociklu teško su ozlijeđeni i prebačeni na daljnje liječenje u KBC Zagreb. Vozač osobnog automobila je uhićen, te će biti predan pritvorskomu nadzorniku

Policijske uprave ličko-senjske, a kaznena prijava dostavljena nadležnomu državnomu odvjetništvu.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tomu periodu utvrđen je ukupno 131 prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 12 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer u Trnovačkom Novoselu (2.66 g/kg) – osoba koja je prouzročila prometnu nesreću u kojoj su dvije osobe teško ozlijeđene.

Narušavanje javnog reda i mira počinjeno je tučnjavom na području Senja, te će protiv počinitelja biti podnijet optužni prijedlog nadležnomu prekršajnom sudu.  

PU ličko-senjska

 
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr