Lika nekretnine

Misna slavlja Velike Gospe u biskupiji

Objavljeno: 06.08.2018

GOSPIĆ -  Evo rasporeda slavlja Velike Gospe u biskupiji:

OŠTARIJE: Gospićko-senjski biskup mons. mr. Zdenko Križić predvodit će misu bdijenja uoči blagdana Velike Gospe u svetištu Gospe od Čudesa u Oštarijama. Misno slavlje počet će procesijom u 20 sati u utorak 14. kolovoza od stare škole preko starog Marmontovog mosta do ostataka nekadašnje velebne katedrale i današnjeg svetišta i crkve. Suslavit će brojni svećenici Ogulinskog dekanata na čelu sa čuvarem svetišta popom Antunom Luketićem.

SENJ: Uznesenje BDM patron je istoimene župe i starog biskupskog središta Senja. Misu u 19 sati po tradiciji predvodit će gospićko-senjski biskup mons. mr. Zdenko Križić u suslavlju senjskog župnika dr. Richarda Pavlića i svećenika Senjskog dekanata.

KRASNO: Središnje misno slavlje na blagdan Velike Gospe u Svetištu Gospe Krasnarske, zaštitnice Gospićko-senjske biskupije predslavit će gospićko-senjski biskup u miru mons. Mile Bogović u suslavlju s gospićko-senjskim biskupom Zdenkom Križićem, upraviteljem svetišta vlč. Stipom Zebom i brojnim svećenicima. Misa je u 11 sati, a liturgijskom glazbom će ju pratiti združeni zbor pod vodstvom Ivana Prpića. Popodnevnu misu u 16 sati predslavit će Kristijan Zeba. Večer uoči svetkovine križni put u 19 sati predvodit će vlč. Ivan Miškulin, a misu u 20 sati fra Ilija Mikulić. Slijedi zatim euharistijsko klanjanje koje predvodi generalni vikar biskupije mr. Marinko Miličević.

ZAVALJE: porečki i pulski biskup u miru mons. Ivan Milovan predslavit će u župi Zavalje kod Bihaća (jedinoj župi Gospićko-senjske biskupije u susjednoj BiH) misu na blagdan Velike Gospe. Mise su u 11 i 17 sati, a suslaviti će mjesni župnik Dino Rupčić.

CETINGRAD: Središnju misu na blagdan Uznesenja BDM koji je i nebeski patron župe Cetingrad predslavit će u 12 sati župnik i dekan slunjski mons. Mile Pecić u suslavlju mjesnog župnika Stanka Smiljanića i umirovljenog svećenika mons. Marijana Ožure.

GSB/M. K.

 
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr