Lika nekretnine

Raspored slavlja Gospe Krasnarske

Objavljeno: 08.08.2018

KRASNO – Ljetno vrijeme leti, stare babe su znale kazati da „tri po tri nedilje i eto ti jeseni“. A na što su mislile? Pa na tjedne („nedilje“) i ovako su to računale: od sv. Marije Magdalene do Velike Gospe – tri „nedilje“, od Velike pa do Male Gospe – tri „nedilje“, od Male Gospe do „Mijolje“ – tri „nedilje“ (dan više ili manje, Bože moj).

A blagdan Velike Gospe je neka klimatska prekretnica na kontinentu. Naravno ne samo po tome da je i središnji blagdan.  

Oduvijek je u Gackoj i Lici te Primorju taj blagdan bio najjači na Krasnu (ne na Krasnome, kako se sve češće pogrješno deklinira), odnosno blagdan Velike Gospe Krasnarske (ne od Krasna, kako pišu i neki svećenici, pogrješno naravno) je bio najposjećeniji.

Evo, tako će i ove godine središnje misno slavlje biti u 11 uri u dragi kraj kapele. Predvodit će ga biskup u miru mons. dr. Mile Bogović u suslavlju s mjesnim ordinarijem mons. Zdenkom Križićem, upraviteljem svetišta preč. Stipom Zebom i drugim svećenstvom.

Popodnevnu misu u 16 sati predvodit će vlč. Kristijan Zeba.

Večer uoči svetkovine križni put u 19 sati predvodit će vlč. Ivan Miškulin, a misu bdijenja u 20 uri fra Ilija Mikulić. Slijedi zatim euharistijsko klanjanje koje predvodi biskupijski generalni vikar mons. Marinko Miličević.

Neka vjerni narod zna.

M. K.

 
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr