Lika nekretnine

38 Pakistanaca u jednom kombiju - Guinnessov rekord?

Objavljeno: 08.08.2018

GOSPIĆ - U protekla 24 sata (7./8. kolovoza) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su dva kaznenih djela, četiri prometne nesreće, jedno narušavanje javnog reda i mira i četiri događaja na moru.

Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad:

- 50-godišnjim Srbijancem zbog osnove sumnje da je počinio kaznena djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma i krivotvorenja isprava. Osumnjičenoga je policija zatekla u utorak, 7. kolovoza, u mjestu Bunić, općina Udbina,  kao vozača kombi vozila, dok je u tovarnomu prostoru prevozio 38 Pakistanaca, za koje je utvrđeno da su nezakonito prešli državnu granicu. Kriminalističkim istraživanjem također je utvrđeno da je kombi vozilo njegovo vlasništvo i da je zbog izvršenja kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, na kombi vozilo stavio nepripadajuće registracijske oznake. Osumnjičeni 50-godišnjak je predan pritvorskomu nadzorniku Policijske uprave ličko-senjske, a policija je protiv njega podnijela kaznenu prijavu nadležnomu državnomu odvjetništvu. Pakistanci su procesuirani sukladno Zakonu o strancima. 

- 20-godišnjim Srbijancem i 30- godišnjakom s područja Dugog Sela zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Tijekom kriminalističkog istraživanja privremeno im je oduzet 21 paketić droge tipa „marihuana“, ukupne mase 101,19 grama, 12 paketića droge MDMA, ukupne mase 12,08 grama, 3 paketića metadona, ukupne mase 1,11 grama, koji su bili namijenjeni daljnjoj preprodaji. Pored droge od njih su privremeno oduzete i tri digitalne vage, te novac. Oni su uhićeni i predani pritvorskomu nadzorniku, a kaznena prijava dostavljena je nadležnomu državnomu odvjetništvu.

Jedna prometna nesreća je sa ozlijeđenom osobom dogodila se na području Senja, a u njoj je jedna osoba lakše ozlijeđena. Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Otočca, Gospića i Korenice.

Narušavanje javnog reda i mira počinjeno je drskim ponašanjem u Novalji. Protiv počinitelja će biti podnijet optužni prijedlog nadležnomu prekršajnom sudu.

Policijski službenici pomorske policije Policijske uprave ličko-senjske jučer su u nedozvoljenom glisiranju (unutar 300 metara od bale) kod otoka Dolin zatekli jednog Austrijanca, a u uvali Mišnjak (otok Rab), zatekli dvojicu Nijemaca, te jednog Nijemca koji je upravljao brodicom bez dozvole za upravljanje brodicom. Zbog utvrđenih prekršaja izdani su im obavezni prekršajni nalozi.

PU ličko-senjska

 
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr