Lika nekretnine

Kuglački klub Velebit iz Otočca spreman za sezonu

Objavljeno: 09.09.2018

Iako se još uvijek osjeća ugođaj ljeta, malo je onih koji su primijetili da se na gradskoj kuglani odvija susret domaćeg Velebita iz Otočca i KK Plitvice iz Plitvičkih jezera.

Vrijedni kuglači KK Velebit i ovoga su ljeta organizirali više treninga, kako kod kuće, tako i u gostima. Posljednja na tom putu ugošćena je ekipa KK Plitvice. Ovaj se klub natječe u 1.B ligi, a kako je do početka natjecateljske sezone jesen-zima preostalo samo tjedan dana, susret je bio više nego zanimljiv.

Domaćini su predložili, a gosti i prihvatili, da se susret odigra s devet umjesto sa šest kuglača.Trebalo je odabrati najbolje za početak sezone, a svaki početak određuje donekle daljnji tok natjecanja.

Ipak na kraju, kako su malobrojni gledatelji i očekivali, ekipa domaćina nadmoćno je pobijedila goste.

Ako se uzme u obzir da su „favoriti“, ako se tako može reći, oborili u prosjeku 590,03 čunja, ovdje se misli na najbolju šestorku, onda se puno lakše očekuje prvo kolo, kada kuglači Velebita odlaze u goste u Bjelovar, jer takav rezultat obećava puno.

Isto tako i osam dana kasnije kuglači Velebita gostuju u Zadru, a ekipa Zadra koja je jednu sezonu „gostovala“ u nižem rangu 1.B.ligi, ponovo je jedan od tvrdih oraha.

Prošlogodišnji sastav prve kuglačke lige napustile su ekipe Rijeke i Novske. Ligu su nadopunili već spomenuti Zadar i Medveščak.

U razgovoru s čovjekom koji nosi najveći teret u igri i van nje, s Hrvojem Devčićem, doznajemo da je klub obavio neke „kozmetičke“promjene, da su i sredstva skromnija, ali nade u nadolazeću sezonu veće su nego ikad. Po tko zna koji put hvala domaćoj kuglani, a rezultat to i potvrđuje.

Nakon dva kola u gostima, preostaje nam da se radujemo suboti, 29. rujna, kada će ekipa Velebita opet biti domaćin, a onda će u gradskoj kuglani biti mnogo toplije, ma… vruće!

Zaželimo im mnogo uspjeha na radost i ponos svih nas i našega grada. 

 

Tekst i snimak:

Stjepan Brajković-Murta

 
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr