Lika nekretnine

Mnogo prometnih, previše

Objavljeno: 24.09.2018

GOSPIĆ - Tijekom proteklog vikenda (21. – 24. rujna) na području Policijske prave ličko-senjske evidentirano je jedno kazneno djelo, 14 prometnih nesreća i četiri narušavanja javnog reda i mira.

Od kolovoza do 18. rujna je u Prokikama, općina Brinje, nepoznati počinitelj provalio u obiteljsku kuću u vlasništvu 83-godišnje Prokičanke, iz koje je ukrao više litara alkoholnog pića. Policija traga za počiniteljem, protiv kojega će biti podnijeta kaznena prijava nadležnomu državnomu odvjetništvu.

Dvije prometne nesreće su s ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Karlobaga i Gospića. U njima je jedna osoba teško, a dvije lakše ozlijeđeno.

Izdvajamo prometnu nesreću koja se dogodila jučer u 12.40 sati u Poratu, općina Karlobag, kada je 46-godišnja Slovenka upravljajući motociklom zbog neprilagođene brzine kretanja udarila u betonski rubnjak i sletjela s ceste. Vozačica je prevezena u Opću bolnicu Zadar, gdje su joj okvalificirane teške tjelesne ozljede.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Otočca (6), Korenice (3) i Senja (3).

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tomu periodu utvrđeno je ukupno 110 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 4 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u petak u Vranovači (2.63 g/kg) kod 56-godišnjeg Hrvata. Narušavanja javnog reda i mira počinjena su tučnjavom na području Gospića (2) i Korenice (1), te svađom i vikom na području Gospića (1). Protiv počinitelja će biti podnijeti optužni prijedlozi nadležnima prekršajnim sudovima. 

PU ličko-senjska

 
PROLJEĆE NA PLITVIČKIM JEZERIMA
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr