Lika nekretnine

Brzina, alkohol, droga - prometne nesreće

Objavljeno: 01.10.2018

Tijekom proteklog vikenda (28. rujna – 1. listopada 2018. godine) na području Policijske prave ličko-senjske evidentirano je devet prometnih nesreća i jedno narušavanje javnog reda i mira.   

Promet

Četiri prometne nesreće su s ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području  Gospića, Otočca, Korenice i Karlobaga. U njima su tri osobe teško i tri osobe lakše ozlijeđene.

Izdvajamo prometnu nesreću koja se dogodila jučer u 20.15 sati na dionici državne ceste D-25, u mjestu Podoštra, Grad Gospić, kada je 57-godišnjak iz Pristega upravljajući osobnim automobilom sisačke registracijske oznake, iz za sada neutvrđenih razloga sletio udesno van kolnika, te se ponovno vratio na kolnik i sletio ulijevo van kolnika.

Vozač, 42-godišnji i 46-godišnji putnici iz automobila su teško ozlijeđeni, te protiv vozača slijedi podnošenje kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (3) i Otočca (2).

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je ukupno 57 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 9 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu u Gospiću (3.10 g/kg) kod 37-godišnjeg hrvatskog državljanina.

 Javni red i mir

Narušavanje javnog reda i mira počinjeno je tučnjavom na području Gospića, te će protiv počinitelja biti podnijet optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

 

PU ličko-senjska   

Foto: Ilustracija 

 

 
PROLJEĆE NA PLITVIČKIM JEZERIMA
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr