Lika nekretnine

Prijatelj Tesla za najmlađe

Objavljeno: 07.10.2018

U Muzeju Like u Gospiću nastavlja se niz zanimljivih događaja, tako je prošlog četvrtka upriličeno predstavljanje publikacija "Nikola Tesla bojanka i crtanka" i "Nikola Tesla gospodar munja".

U sklopu obilježavanja Dječjeg tjedna edukativno-zabavne slikovnice i bojanke o Nikoli Tesli predstavljene su u Malom salonu Muzeja Like u prijepodnevnim satima, a glavna muzejska publika bila su, dakako, djeca koja su mogla do mile volje crtati, bojiti, rješavati labirinte, mozgalice, spajalice.

Publikacije su djelo izdavačke kuće Smak iz Zagreba koja u svojim prepoznatljivim edukativno-zabavnim slikovnicama, a koje promoviraju važne teme prilagođene za dječji uzrast, koristi razigrane ilustracije (Zrinka Ostović), pametan i impresivan  dizajn (Valentina Dominić), zanimljive tekstove (stručne službe muzeja i razni autorski tekstovi). Kako ističu, njihova je misija približavanje prirode, znanosti i kulture široj javnosti, u ovom slučaju najmlađima, putem istraživanja, interpretacije tema i oblikovanja tiskanih i interaktivnih sredstava promocije. Do sada su objavili 20-ak sličnih publikacija za muzeje i nacionalne parkove, a bit će ih sigurno još puno. Sve u svemu, kreativni kolektiv koji prirodu i društvo vidi drugačije. I dobro što je tako.

 

MLG/Smak/M.K.G.

Foto: Muzej Like Gospić/ Z.O.

 
PROLJEĆE NA PLITVIČKIM JEZERIMA
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr