Lika nekretnine

Leteći medvjedići na paragliding Hike & Fly utrka Libinje – Rovanjska

Objavljeno: 12.11.2018

OTOČAC – Jučer je na južnom djelu Velebita,  na području Libinja, održana paragliding Hike & Fly utrka „Libinje – Rovanjska“.  Prema planu takmičenje je bilo predviđeno na Baškim Oštarijama, odnosno na Ljubičkom brdu, međutim zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta utrka je prebačena na područje Libinja.

Na takmičenju je sudjelovalo 15 natjecatelja iz Zadra, Otočca, Gospića, Rijeke Zagreba i Požege (USL Gavran iz Zadra, PK Leteći medvjedići iz Otočca, PK Sokolovi, KSL Fobos iz Gospića, PJK Flumen iz Rijeke, PJK Zagreb, te LK Bumbar iz Požege).

Koncept utrke bio je uspon s kompletnom letačkom opremom iz Rončević livade na Libinjsku kosu, zatim polijetanje iz podnožja vrha Oščenica (960 mnv) i odlazak u prelet.  Slijetalo se na plažu u Rovanjskoj, a bodovanje je bilo po XCglobe i internim pravilima.

Prvoplasirani je bio Mario Bobinac iz PK Sokolovi, drugi Ivan Knežević iz USL Gavran i treći Siniša Buvinić iz PJK Flumen.

U ekipnoj kategoriji najbolji su bili parajedriličari iz KSL Fobos, drugoplasirani su bili PK Leteći medvjedići iz Otočca, a trećeplasirani USL Gavran.

T.T.

 
PROLJEĆE NA PLITVIČKIM JEZERIMA
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr