Lika nekretnine

Otočki paraglajderi na takmičenju zauzeli odlična mjesta

Objavljeno: 13.11.2018

Dana 11.studenog .2018 godine na području Velebita, Libinje održana je Hike & Fly utrka paraglajdera. Prvobitna zamisao je bila da se utrka organizira na području Baških Oštarija ( Ljubičko brdo ), ali poradi  loših vremenskih uvjeta utrka je premješteena južnije, gdje su uslovi za utrku bili odgovarajući. H&F je disciplina koja objedinjuje hodanje do poletišta te letenje te se u konačnici kao krajnji rezultat zbrajaju te dvije aktivosti. Na takmičenju je sudjelovalo 15 letača iz Zadra, Riijeke, Gospića, Otočca i Požege ( USL Gavran iz Zadra, PK Leteći medvjedići i PK Sokolovi iz Otočca, KSL Fobos iz Gospića, PJK Flumen iz Rijeke, PJK Zagreb, te LK Bumbar iz Požege).

Bodovanje za konačni plasman je bilo po XC globe i internim pravilima donešenim prije utrke, koja su bila predočena svim sudionicima natjecanja.

Prvo mjesto odnio je član PK "Sokolovi" iz Otočca Mario Bobinac, drugo član USL " Gavran"Zadar,  Ivan Knežević dok je treći bio član PJK " Flumen" Rijeka, Siniša Buvinić.

Nakon proglašenja pobjednika pobjednicima su dodjeljene medalje te se paraglajderska družina nastavila zabavljati na plaži u Rovanjskoj .

Što se tiče ekipnog dijela PK Sokolovi su na natjecanju imali samo jednog natjecatelja( za konačni rezultat zbrajaju se 3 natjecatelja ), te kao takvi teško mogu parirati članstvom brojnijim ekipama.

Ekipno su prvo mjesto zauzeli KSL "Fobos " iz Gospića, drugo mjesto PK " Leteći medvjedići" Otočac te treće mjesto USL " Gvran " Zadar

Ovom prilikom čestitamo svim takmičarima na sudjelovanju , sa nadom da ćemo sljedeći puta biti u punom sastavu.

 

PK " Sokolovi " Otočac / I.B. 

 
PROLJEĆE NA PLITVIČKIM JEZERIMA
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr