Lika nekretnine

Učenici ekonomisti o projektu Poduzetništvom kroz život

Objavljeno: 24.11.2018

Rezultati zanimljivog i inovativnog istraživačkog projekta Srednje škole Otočac „Poduzetništvom kroz život“ predstavljeni su na javnom skupu organiziranom u prostoru Vatrogasnog doma tijekom 3 školska sata prošlog četvrtka.

Vrlo opsežan i zahtjevan projekt „Poduzetništvom kroz život“ osmislila je profesorica ekonomske grupe predmeta Maja Pezelj-Mandarić za sve razrede zanimanja ekonomist u Srednjoj školi Otočac. Inovativnost projekta je u tome što je najprije škola izašla van iz uobičajenih okvira školskog prostora i teorijskih nastavnih programa u stvarni ekonomski i gospodarski svijet, a potom njegove predstavnike dovela u školu kako bi im pokazala koji su rezultati te plodonosne interakcije. U pravilu se za školske projekte sami prijavljuju ili biraju najbolji učenici, a u ovaj su projekt bili uključeni baš svi učenici.

Raznovrsnim prezentacijama, koje su odražavale dosege, stilove i poboljšane kompetencije učenika, 13 grupa učenika predstavilo je svoje projektne zadatke, odnosno što su doznali i naučili tijekom dva školska sata istraživačko-terenske nastave u Zavodu za javno zapošljavanje, HGK-Županijskoj komori Otočac, Gradskom vijeću Grada Otočca, Turističkoj zajednici Grada Otočca, Privrednoj banci, Erste banci, tvrtki Velebit aktivnosti, tvrtki Ledeno doba, OPG-u Helene Bogdanić, pčelarstvu Bronzović, hotelu Zvonimir, udruzi Gačanka i udruzi robotičara.

Učenici su istražili dosadašnje, a i daljnje mogućnosti razvoja poduzetništva u Otočcu i Hrvatskoj, odnosno naučili kako će analizirati mogućnosti u razvoju poduzetništva, otkriti u samima sebi poduzetnički potencijal, želje i interese, ali i što to znači javni nastup, predstavljanje i izlaganje pred velikim auditorijem, i koje je vještine i kompetencije potrebno dalje razvijati za ulazak u poslovni svijet koji ih čeka nakon završetka obrazovanja.

Na kraju je predstavljen i projekt „Gačanska domaća ila“ za koji je Srednja škola Otočac dobila priznanje „Škola - prijatelj baštine i turizma“ i nagradno 3-dnevno sudjelovanje za projektni tim na „Danima turizma i baštine za mlade“ na Hvaru.

 

M.K.G.

 
PROLJEĆE NA PLITVIČKIM JEZERIMA
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr