Lika nekretnine

Tribina o pravima iz novog zakona o braniteljima

Objavljeno: 13.12.2018

OTOČAC -  Samo da podsjetimo, sutra će u Gackomu pučkom otvorenom učilištu biti održana javna tribinu pod nazivom Zakon o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihove obitelji.  

Ova javna tribina počet će u 18 uri. 

Tribinu organizira Udruga Posebne jedinice policije “Sokolovi 1991″ i koordinacija braniteljskih udruga grada Otočca.

Tribina ima cilj upoznati branitelje o novinama vezanim za Zakon o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji kao i prateće podzakonske akte. Naime, novi Zakon o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji stupio na snagu te propisuje na koji način ta prava hrvatski branitelji mogu konzumirati. Puno je interesa branitelja oko mirovinskih prava, oko odlaska branitelja u starosnu mirovinu, rad u mirovini (starosna mirovina, profesionalna mirovima “opća nesposobnost za rad” – koliko u kojoj mirovini može se dodatno raditi?), zdravstvene mjere, sistematski pregledi…

Na javnoj tribini će govoriti zaposlenice Ministarstva hrvatskih branitelja, Područne jedinice Gospić, Voditeljica – Slavka Gerovac, dipl. iur. i viša stručna savjetnica, Dubravka Valčić Uzelac, dipl. iur.

I.B.

 
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr