Lika nekretnine

Bdijenje i veselje Božića u župi Sinac

Objavljeno: 28.12.2018

SINAC – Vrijeme bdijenja, iščekivanja u župi svetog Ilije Proroka dočekano je uz slavljenje svete mise Polnoćke. Tako se i narednog dana proslavio Božić. Ustalio se već u puku ne samo običaj već cijeli životni trenutak, životno postojanje, stalno bdijenje i slavlje rođenja Spasenja u srcima otvorenim miru, nadi, vjeri i ljubavi.

Tako se narodu usele u bitak arije zvuka, mirisa, boja i okusa stopljenih u samo jednu skromnu riječ Božić. Skromno kako je red, skromno kako je tradicija, skromno je i bilo ove najljepše noći u godini u maloj prigradskoj župi, ozvučenoj pjesmom tambure, stihom pučke popijevke i urešene nošnjom vrijednih čuvara baštine. Nije izostao ni zvuk orgulja i pjesma „Zrnja Gospine Krunice“ . Najvrjednija od svega je živa Riječ kroz usta župnika Andrije sa oltara. Župnik je iznova i ovih dana neumorno poučavao, jačao, poticao i molio za i sa svojim narodom dijeleći Božji blagoslov jačajući vjeru, učvršćujući ufanje u želji da se umnoži ljubav prema Bogu i čovjeku.

Lako je ovdje osjetiti prošlost kad i samo crkveno zdanje spomenički svjedoči snagu tih i današnjeg vremena. Zidovi natopljeni molitvama, narod uronjen u milost novorođenog Spasitelja i dobrota koja se umiri u čovjeku i traje. Uz ove i misli ostanimo u vremenu današnjem i onome koje dolazi , a tražit će našu još veću snagu i Božju blizinu.

Čestit Božić, berićatnu novu godinu žele svima vama dragi čitatelji članice i članovi kulturno umjetničkog društva „Lipa“ Sinac.

 

Jasna Ilić

Fotografija: Marija Bujan

 
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr