Lika nekretnine

Kakve su to političke igre od Gradskog savjeta mladih Grada Otočca

Objavljeno: 04.01.2019

Na uredništvo portala zaprimili smo reagiranje na raspisani Javni poziv za postupak izbora članova Gradskog savjeta mladih Grada Otočca kojeg u cijelosti prenosimo: 

Odgovor na (ponovni) poziv za osnivanje gradskog savjeta mladih Grada Otočca

Poštovani čitatelji portala Glas Gacke, građani Grada Otočca te svi mladi koji žive u Otočcu. Ogorčen ovim pozivom za novi izbor članova savjeta mladih Grada Otočca, šaljem vam sliku upita koji sam kao kandidat u prošlom izboru poslao Odboru za izbor i imenovanje Gradskog savjeta mladih g. Sigurnjaku, također isto pismo sam poslao predsjedniku Gradskog vijeća Grada Otočca Branislavu Šutiću i to čak 29.11.2018 godine i nažalost nisam dobio odgovor na pitanje: Zašto je izbor blokiran iako su uvjeti formalno bili ispunjeni ?

Moram napomentu kako ste prekršili Zakon o savjetu mladih te da svoju funkciju ne obnašate konkretno i u skladu sa zakonom. Ne znam koji je razlog odbijanje naše kandidature ispred udruge Podum. Udruga Podum se isključivo bavi mladima i kao takva smatram da može doprinjeti gradu Otočcu i svim mladim osobama. Svi ovi upiti koji su poslani vama, Odboru, Gradonačelniku su bezvrijedni jer vam nije stalo do nas mladih što ste i dokazali kršenjem zakona o savjetima mladih čl 5. st.1. navedenog Zakona temeljem kojeg ste dužni uvažiti načela nediskriminacije, partnerstva, suradnje i aktivnog sudjelovanja mladih prilikom izbora.

Kao član Županijskog savjeta mladih želim napomenuti da kao mlada osoba ne želim i neću sudjelovati u ovom cirkusu i da je komunikacija prema nama mladima jako loša, smatram da je sramota da vam se moram obraćat preko portala jer niste htjeli niti odgovoriti na upit koji sam vam poslao.

Ivan Krznarić

 
PROLJEĆE NA PLITVIČKIM JEZERIMA
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr