Lika nekretnine

Priprave za Fajbanovu

Objavljeno: 10.01.2019

OTOČAC – Još deset dana i eto Fajbanove (netko će reći Fabijanove i Fabijanova), a o Fajbanovi su govorili stari Gačani, uostalom taj kuriozitet je zabilježio i hrvatski poznati etimolog Petar Skok u svome nadasve poznatomu Etimologijskomu rječniku hrvatskoga ili srpskoga jezika.

Već je godinama uobičajeno, započeo je to mons. Tomislav Šporčić, da osam dana prije tog blagdana, koji pada na 20. siječnja, započnu priprave. Pa će tako biti i ove godine.

Tako će u ponedjeljak, 14. siječnja, biti misa za starije i nemoćne, a misi će sudjelovati vjernici koji su iz župa Lešće i Prozor. Misu će voditi vlč. Ivica Miškulin. Na misi će se moći primiti i sakrament bolesničkog pomazanja.

U utorak, 15. siječnja, na misu su posebno pozvani članovi Župnoga pastoralnog vijeća, zatim vjeroučenici I. i II. razreda sa svojim roditeljima, a od župa posebno će biti zastupljeni vjernici župa Sinac, Ramljane i Čanak. Pjevanje će predvoditi pjevači župe Sinac. Misu će prevoditi preč. Josip Šimatović, udbinski župnik.

U srijedu, 16. siječnja, pozvani su posebno vjernici koji su iz Dabra i brinjskog kraja, te članovi molitvenih zajednica. Misu će voditi vlč. Ivica Tolla, župnik iz Generalskog Stola. Trebali bi pjevati pjevači iz Brinja.

Od četvrtaka, 17. do subote, 19. siječnja Sv. Mise će predvoditi mons. Zvonimir Seršić.

U četvrtak, 17. siječnja, pozvani su vjernici koji potječu iz Švice, Kompolja i Brloga te roditelji s vjeroučenicima III. i IV razreda. Misu će predvoditi mons. Zvonimir Seršić.

U petak, 18. siječnja, na misu su pozvani vjernici koji su iz Donjega i Gornjega Kosinja te vjeroučenici sa svojim roditeljima V. i VI. razreda. Pjevat će Župni zbor „Sv. Cecilija“ Otočac. Misu će predvoditi mons. Zvonimir Seršić.

U subotu, 19. siječnja na misu su pozvani župljani Kutereva i Krasna te vjeroučenici VII. i VIII. razreda sa svojim roditeljima. Misu će predvoditi mons. Zvonimir Seršić.

M. K.

 
PROLJEĆE NA PLITVIČKIM JEZERIMA
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr