Lika nekretnine

Senjske raže na 36. Riječkom karnevalu

Objavljeno: 05.03.2019
Senjani su sudjelovali na velikoj međunarodnoj karnevalskoj povorci 36. Riječkog karnevala koja se održala 3. ožujka 2019. Senjani su nastupili pod rednim brojem 37. s maskama naziva "Senjske raže".
 
Svojom dugogodišnjom tradicijom i utjecajem na društvenu zajednicu, Riječki karneval najveći je i najpoznatiji javni događaj na području Kvarnera te u novije vrijeme najprepoznatljiviji dio imidža samog grada Rijeke. Njegove veličanstvene povorke i maštovite priredbe čine ga jednim od najposebnijih karnevala u Europi i najznačajnijim mesopusnim događajem u Hrvatskoj. Karneval je tako uvršten na listu 500 najvažnijih zbivanja u Europi (Top 500 European Events), Sunday Times ga je proglasio jednim od najegzotičnijih događaja u svijetu, a Turistička zajednica grada Rijeke dobila je nagradu “Zlatno turističko srce” kao organizator najbolje turističke manifestacije jugoistočne Europe u 2009. godini.
 
U ovogodišnjoj povorci Riječkog karnevala sudjelovalo je 106 maškaranih grupa s više od 10.500 maškara i 67 alegorijskih kola iz Hrvatske i svijeta, pod budnim okom više od 130.000 gledatelja.
 
GS / A.V./ Foto: Zoran Pika Hapčo
 
PROLJEĆE NA PLITVIČKIM JEZERIMA
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr