Lika nekretnine

Započeo trodnevni seminar glazbe i plesa dinarske zone

Objavljeno: 08.03.2019

OTOČAC – Danas u Otočcu počinje trodnevni seminar pod nazivom “Dinarske pjesme i plesovi: glazbeno-plesna kultura dinarskog područja”. Seminar organizira Gacko pučko otvoreno učilište, a kako je broj prijavljenih sudionika nadmašio njih stotinu, seminar će se održavati ne samo u Učilištu, već i u drugima raspoloživim prostorima u gradu, a koji mogu primiti veću skupinu izvođača.

Ovaj trodnevni seminar obuhvatit će odabranu folklornu građu dinarske zone. Svrha seminara je na primjerima plesne i glazbene baštine upoznati sadašnje i buduće voditelje folklornih skupina te pjevače i plesače s mogućnostima predstavljanja folklora na sceni kao i s mogućnostima rada s folklornim skupinama. Voditelji seminara su dr. Joško Ćaleta i prof. Vidoslav Bagur.

A u nedjelju, zadnjeg dana seminara, u velikoj dvorani Gackoga pučkog otvorenog učilišta bit će organiziran završni koncert (izvedba), na kojemu će polaznici pokazati publici usvojenje vještine i znanja dinarske pjesme i plesa – doznajemo od Verice Dasović, voditeljice Folklornog društva Otočac. Naravno da je ulaz za publiku slobodan.

M. K.

 
PROLJEĆE NA PLITVIČKIM JEZERIMA
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr