Lika nekretnine

Nagrada za najutjecajniju lidericu i Ruži Studer Babić

Objavljeno: 09.03.2019

Na 4. međunarodnoj konferenciji “Napredak žena. Napredak ekonomije. Ostvari potencijal!“, održanoj 8. 3. 2019. u Hrvatskoj matici iseljenika u Zagrebu povodom Međunarodnog dana žena, uručene su prestižne nagrade “Utjecajne hrvatske žene” i “Buduće liderice” odabranim Hrvaticama i ženama hrvatskoga podrijetla iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Švicarske, Sjedinjenih Američkih Država i Australije. Organizator konferencije i dodjele nagrada je Croatian Women’s Network/Mreža hrvatskih žena sa sjedištem u Torontu.

Nagradu je primila i Ruža Studer Babić iz Lipovlja, koja danas živi u Schaffhausenu u Švicarskoj, našavši se tako u društvu 18 najutjecajnih hrvatskih liderica 2019. Njezin aktivan društveni angažman počinje članstvom u HKUD-u „Fala“, čijom će predsjednicom postati 2006. godine. Inicijator je i donator mnogih humanitarnih akcija i podupiratelj udruga humanitarnog djelovanja u Hrvatskoj i u dijaspori. Podupire i kulturna događaja koja unaprjeđuju očuvanje hrvatske kulturne baštine i stvaralaštva. Većina angažiranoga rada ove samozatajne žene odvija se u tišini, a najvidljiviji njezin angažman je pokretanje i vođenje internetskog portala Moja domovina, koji povezuje raseljene Hrvate nudeći na jednom mjestu sve važne informacije iseljenicima i povratnicima. Izabrana je u rujnu 2017. za predstavnicu Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate u Švicarskoj, a u prosincu i za potpredsjednicu Savjeta (Savjet čine predstavnici hrvatskih zajednica iz cijelog svijeta i predstavnici najznačajnijih institucija u domovini, a uloga Savjeta jest pomoći hrvatskoj Vladi u kreiranju i provedbi politike, aktivnosti i programa u odnosu na Hrvate koji žive izvan njenih granica).

Croatian Women’s Network/Mreža hrvatskih žena osnovana je prije pet godina u Torontu i danas broji više od pet stotina članova diljem svijeta. Prepoznata je kao platforma koja povezuje ugledne Hrvatice u domovini i inozemstvu.

 

M.K.G.

Foto: 

 
PROLJEĆE NA PLITVIČKIM JEZERIMA
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr