Lika nekretnine

K.K.“Velebit“ iz Otočca nadmoćno slavio nad "Poštarom" iz Splita

Objavljeno: 17.03.2019

I ovog vikenda grad Otočac i sve što se u njemu događalo svodio se na brojne susrete u kuglanju,sportom koji dominira u ovom gradu.Naravno kuglanje je in,no s obzirom da se takmičarska sezona bližila kraju zanimanje je bilo sve više i masovnije.

Ipak najveće zanimanje vladalo je za susret prvre  momčadi Velebita koja se igrom slučaja našla u nazavisnoj situaciji,tako da je pitanje dana bilo ili biti ili nebiti.Prva liga nije kako smo pisali „mačji kašalj“,stoga je pored drugih nevolja i pitanje opstanka u prvoj ligi postajalo pitanje dana.

Ipak znanje,volja i borbenost došli su do izražaja u susretu predzadnjeg kola,a ekipa gostiju iz Splita nije za podcijeniti jer i njim je pobjeda značila opstanak u prvoj ligi.Teško je bilo naći slobodno mjesto na tribini koja prima više od stotinu gledatelja,tako da je taj poznati vjetar u leđa i zlatna podrška došla u pravo vrijeme.

Podrška prijatelja kuglanja ostalih klubova iz našega grada tipično je za ovaj sport gdje nema predrasuda jer Otočac zaslužuje da ima predstavnika na nivou države,a pobjedom nad ekipom Poštara oni su to i dokazali.Pobjeda rezultatom 6:2 ili 3437 – 3393 oborenih čunjeva osigurala je domaćinu „opstanak“u 1.ligi,a to nije nešto malo.

Ipak još je preostalo jedno kolo gdje ekipa Velebita gostuje u Osijeku,no glavni takmac u začelju tablice ekipa Kandita iz Osijeka gostuje  u Zaprešiću kod njjače ekipe u državi tako da tu nebih trebalo strepiti.Usporedbe radi i u ovom kolu ekipa Zaprešića oborila je 244 čunja više od ekipe koja im dolazi u goste u posljednjem kolu.

Ne smijemo završiti priču a ne naglasiti da je u ekipi gostiju najbolji pojedinac  kod gostiju bioA.Grubar s 587.Čunja,dok je kod domaćina ovaj put najbolji pojedinac bio Branko Šebalj s 595.čunja.

Susret su uspješno priveli kraju D.Netahli i D.Matasić uz neizostavnu asistenciju Dade Sladović.Kuglači i njihovo vodstvo ugostili su goste iz Splita,no oni su morali put Splita (prazne torbe),dok se ekipa Velebita,vodstvom kluba i prijateljima kluba nastavila  družiti do kasno u noć.Veselju i slavlju nije bilo kraja a galerija slika govori više od svih riječi.

Po završetku 18-og kola slijedi malo opuštanja,a treninzi i KUP takmičenje popuniti će prostor do jeseni,do novih uspjeha a uspjeh nek ih prati i u narednom periodu.

 

Tekst i snimci:

Stjepan Brajković – Murta

 
PROLJEĆE NA PLITVIČKIM JEZERIMA
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr