Lika nekretnine

Proslavljena Jurjeva

Objavljeno: 01.05.2019

KOMPOLJE - U Kompolju je na Bijelu nedjelju, 28. travnja, bilo višestruko slavlje. Prvo, kao 2. vazmena nedjelja, pučki rečeno to je tzv. Mali Uskrs, a službeno to je također Nedjelja Božjega milosrđa. Uz to, kompoljska župna zajednica na najbližu nedjelju ili onu koja dolazi nakon 23. travnja, prenosi vanjsku proslavu suzaštitnika župe Sv. Jurja mučenika. A kao treća posebnost, bilo je predstavljanje kandidata za slavlje sakramenata Prve pričesti i Krizme (iz župa Kompolje i Brlog).

Predvoditelj slavlja, s kojim su koncelebraciji bili švički župnik vlč. Mile Rajković i domaći župnik don Anđelko, bio je mons. Milan Šimunović.

Nakon Popričesne molitve, predvoditelj misnoga slavlja je okupljenim vjernicima uime župnika predstavio kandidate za slavlje sakramenata Prve pričesti i Krizme iz župa Kompolje i Brlog, koji zajedno sa svojim obiteljima žele da budu uvršteni u one mlade koji će (26. svibnja) biti krizmani te u onu djecu koja će (2. lipnja) po prvi put pristupiti Gospodnjemu stolu na slavljima u Kompolju. Svi su kandidati za sakramente prozvani imenom i prezimenom – osmero krizmanika (po četvero iz Kompolje i Brloga, a navedeni su i njihovi kumovi) te četvero prvopričestnika (troje iz Kompolje i jedno dijete iz Brloga), a oni su, odgovorivši "Evo me!" po redu izišli ispred oltara, gdje ih je župnik don Anđelko pozdravio, pohvalio i krizmanicima podijelio obrasce molbe koju upućuju biskupu za krizmu.

Poslije mise druženje je nastavljeno u kvartiru, uz kolače i piće koje su donijeli roditelji prvopričestnika i krizmanika.

A.K./M.K.

 
PROLJEĆE NA PLITVIČKIM JEZERIMA
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr