Lika nekretnine

Moto racing klub Senj ponovno srcem za potrebite!

Objavljeno: 11.05.2019
Jučer je tvrđava Nehaj u Senju uistinu sjajila ponosom. Naime, članovi Moto racing kluba Senj pridružili su se humanitarnom Rotary Moto Rally Plusu i svoje kolege motoriste dočekali baš na senjskoj ljepotici. 70 sudionika humanitarne karavane tako je jučer poslijepodne stiglo na svoju 5. stanicu – Senj. 
 
U humanitarnoj akciji gesla „Humanost na cesti“, koju po treći put organizira Rotary Club Split Plus, prikupljaju se sredstva za Udrugu osoba s invaliditetom Sveti Bartolomej iz Knina. 
Uz Rotary Club Split Plus, u akciju su uključeni RC Kaštela, RC Zadar, RC Prelog i RC Varaždin 1181 te moto klubovi BMW Dalmacija, BMW MK Varaždin, BMW MK Karlovac, MK Vuk Samotnjak, MK Barokeri, MK Mountain Riders, MK Paška Bura i IFMR Croatia.
 
Ovogodišnja ruta krenula je 9. svibnja iz Splita i vozila se kroz Knin, Zadar, Pag i Senj, zatim Grobnik, Delnice, Karlovac i Prelog te kao cilj ima Varaždin u koji se dolazi danas, 11. svibnja, u večernjim satima.
U misiju s ciljem podizanja svijesti o važnosti humanitarnoga djelovanja uključio se i senjski Moto racing klub, koji je svoje goste prvo dočekao u Prizni te su se u koloni od oko 70 sudionika uputili do tvrđave Nehaj. 
 
Ivan Šimunić, tajnik Moto racing kluba Senj, kazao je kako su senjski motoristi zajedničkom cilju akcije pomogli donacijom novčanih sredstava: 
„Ovo je ustaljena praksa senjskog Moto kluba, rado se odazivamo na humanitarne akcije, a neke ponosno sami i organiziramo. Velika je čast uključiti se u ovu humanitarnu akciju „na cesti“. Ponosni smo što smo karavanu dočekali u Senju, a s kolegama motoristima dijelimo strast prema vožnji, ali i osjećaj humanosti“, kazao je Šimunić.
 
Organizatori se svake godine trude obogatiti program, pa su tako ove godine, osim Muzeja čipke i Muzeja soli na Pagu, Sirane Gligora i Akvarija u Karlovcu, posjetili i tvrđavu Nehaj u Senju. Sve to dio je prekrasne motorističke humanitarne priče, a ruta je, uz neizostavno veliko humanitarno srce, posvećena i obilasku gradova, upoznavanju kulture, zajedništvu te uzajamnom pomaganju. 
Senjski su bikeri tako ponovno pokazali veliko senjsko srce, a svojim su kolegama ponosno predstavili i bogato kulturno nasljeđe svojega grada. Susret je završio ispraćajem motorista na sljedeću točku puta – Grobnik.
 
Čestitamo Moto racing klubu Senj i želimo im još mnogo uspješnih projekata.
 
A. V / MRKS /Foto: MRKS, RMRP
 
 
PROLJEĆE NA PLITVIČKIM JEZERIMA
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr