Lika nekretnine

Pregršt velikih zlatnih medalja s novosadskoga poljoprivrednog sajma

Objavljeno: 14.05.2019

OTOČAC - Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu najveća je manifestacija u oblasti poljoprivrede u jugoistočnoj Evropi, na njoj se predstavljaju najznačajniji proizvođači iz ovog sektora gospodarstva čija ponuda izaziva veliki interes poljoprivrednika, ali i mnogih drugih koji se naslanjaju na poljoprivredu. To je, bez sumnje i razlog što je ovaj Sajam i te kako interesantan i za poslovne ljude i posjetioce.

Tradicija Poljoprivrednog sajma u Novom Sadu duga je skoro devet desetljeća, a ove godine sudjelovalo je 1.518 izlagača, koji predstavljaju proizvode i usluge iz 61 države.

Tradicija ocjenjivanja kvalitete duža je i od samog sajma pa su u susret najvećem agrobiznis događaju u ovom dijelu Evrope, 86. međunarodnom poljoprivrednom sajmu, uručena priznanja najboljima na ocjenjivanju kvalitete proizvoda u velikom broju robnih grupa.

Proizvođači iz Ličko-senjske županije sudjelovali su sa svojim proizvodima u ukupno četiri robne grupe te ostvarili vrlo zapažene rezultate te su ove godine svi dobitnici velikih zlatnih medalja i to:

- u ocjenjivanju kvalitete proizvoda od voća i povrća i voćnih sokova, OPG Bogdanić Helene iz Otočca za pekmez od šljiva – bez šećera,

- u ocjenjivanju kvalitete sjemenskog materijala biljnog porijekla, Agrovelebit d.o.o. iz Lovinca za sjemenski krumpir, sorta Vineta,

- u ocjenjivanju kvalitete proizvoda na bazi žita i brašna, konditorskih proizvoda i šećera, Tušak d.o.o. iz Gospića za proizvod Speci Intense,

- u ocjenjivanju kvalitete mliječnih proizvoda, sireva i sladoleda Tomaić commerce d.o.o. – Sirana „Runolist“ iz Otočca za sir škripavac i sir „Runolist“.

Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Otočac je sufinancirala jedan proizvod po proizvođaču za ocjenu kvalitete te logistički pripomogla da proizvođači na ovom sajmu sudjeluju.

M. K.

 
PROLJEĆE NA PLITVIČKIM JEZERIMA
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr