Lika nekretnine

Međunarodni dan muzeja u Muzeju Gacke

Objavljeno: 14.05.2019

OTOČAC - Tri dana dijele nas od obilježavanja Međunarodnog dana muzeja u Muzeju Gacke u Otočcu. Za 17. svibnja 2019. (petak) pripremili smo raznolik program, a svi zainteresirani moći će besplatno posjetiti Muzej Gacke u periodu od 10 do 17 sati.

Ovogodišnji Međunarodni dan muzeja (International Museum Day - ICOM) obilježava se na temu muzeja kao središta kulture i budućnosti tradicije pa će i Muzej Gacke s ciljem prezentiranja baštine koju čuva organizirati stručna vodstva i podjelu tiskanih muzejskih materijala, a oni koji budu htjeli razgledati muzej na ponešto drukčiji način moći će to učiniti putem aplikacije izi.TRAVEL na svojim pametnim telefonima. Poseban program pripremljen je i za osnovnoškolce koji će muzej moći razgledati uz poseban tiskani interaktivni vodič koji su pripremili Zrinka Ostović i kreativni studio Smak.

Svi zainteresirani moći će se uključiti i u muzejsku akciju “Ostavite trag” kroz koju se od 2017. godine prikupljaju materijali i podaci vezani za industrijsku baštinu grada Otočca. Podsjetimo, u Muzeju Gacke 2017. godine otvorena je izložba o otočkoj pivovari, trenutno je za posjetitelje otvorena izložba o Kožari i Oteksu, a u listopadu ove godine bit će otvorena izložba posvećena otočkoj drvnoj i kemijskoj industriji (DIP, INO, Cosmochemia). Svi oni koji žele podijeliti svoje priče o radu u spomenutim industrijskim pogonima te pokazati ili ustupiti fotografije i predmete vezane za pojedine industrijske pogone mogu to učiniti i 17. svibnja 2019. u periodu od 10 do 17 sati.

Ovim putem pozivamo Vas da nam se pridružite.

GPOU / I.B. 
 

 
PROLJEĆE NA PLITVIČKIM JEZERIMA
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr