Lika nekretnine

Zavičajno društvo Sinac na radio Sljemenu

Objavljeno: 04.06.2019

ZAGREB – Kako doznajemo od umjetničke voditeljice društva Anamarije Bogdanić Vlašić ovogodišnji obljetničari ZD „Sinac“ ambasadori svog zavičaja u Zagrebu slave 40 godina postojanja i aktivnog rada. Osnovani su 29. lipnja 1979. Naum im je cijele godine slaviti tu visoku obljetnicu. Tako su sinoć u 20:30 sati na HRT – Radio Sljeme ponovno slušateljima darovali komadić Like, Gacku dolinu i ponajprije svoju grudu Sinac.

Emisija se zove ETNO-FLETNO.  U emisiji surađuju vrsni glazbeni suradnici. Melodije su to za srce i osmjeh. Naši Sinčerani predstavili su se tamburaškom glazbom i izvornim pjesmama koje su ponijeli iz zavičaja u drugi kraj Lijepe naše, u metropolu. Ovo društvo karakterizira česti povratak korijenima koji svaki puta rezultira ugodnim druženjima i korisnim radom. Sada je na redu uređenje malog drvenog objekta kao petnjaka kulture koji će cvjetati u mjestu Sinac, a biti odmorište i kućni prag ovoj vrijednoj družini. Okružen ružama i zelenilom mirna je to oaza u kojoj će i za putnike namjernike biti postavljen postav domaćih vrednota koji će moći razgledati i uz domaćicu zastati na čašici razgovora, no o tom projektu više uskoro.

Zavičajno društvo „Sinac“ sudionik je i otočke smotre folklora, pa će se tako i ove godine predstaviti novom koreografijom. Dakle slušali smo ih sinoć u radio emisiji Etno-Fletno. Emisiju vodila Antonia Ćosić

Jasna Ilić

Foto: ZD „SINAC“ ZAGREB

 
PROLJEĆE NA PLITVIČKIM JEZERIMA
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr