Lika nekretnine

Mali Sinčerani u posjetu DVD-u Sinac

Objavljeno: 05.06.2019

SINAC – Požar je izvanredni događaj koji rijetko koga ostavlja ravnodušnim. Uočeno je da u tim prilikama ljudi reagiraju različito. Vatrogasci savjetuju kako postupiti u slučaju  požara ili drugog izvanrednog događaja.

Iako je svibanj mjesec zaštite od požara iza nas, prave vrućine tek slijede. Imajući to na umu organiziran je dan otvorenih vrata Dobrovoljno vatrogasnog društva Sinac kojemu su u posjet stigli mali osnovnoškolci Područne škole Sinac.

Radoznalost i zanimanje dječice za opremu, vozila i druga znanja koja su im prenijeli predsjednik DVD Sinac Milan Grahovac i dobrovoljni vatrogasac Franjo Bogdanić praktično ima pokazujući korisnost opreme i vatrogasnog rada, a sve pod geslom „Vatru gasi, brata spasi!“

Teme predavanja uzete su iz brošure Hrvatske vatrogasne zajednice: kako i od koga zatražiti pomoć, broj 193, stanje zaštite od požara  u svom domu, voda i vatra, vatrogasna oprema i aparati, aktiviranje i rukovanje aparatima, kako gasiti požar.

Svakako je korisna i pohvalna opisana suradnja ove dvije društveno edukativne institucije, DVD-a i PŠ Sinac. Svakako i za primjer i poticaj drugima.

 

Jasna Ilić

Foto: DVD Sinac

 
PROLJEĆE NA PLITVIČKIM JEZERIMA
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr