Lika nekretnine

Istraživanje potreba za obrazovanjem i usavršavanjem - zadatak HGK

Objavljeno: 15.05.2014

OTOČAC – Hrvatska gospodarska komora je i ove godine provedbena institucija za istraživanje potreba za obrazovanjem i usavršavanjem u malim i srednjim poduzećima. Svaka županijska komora, pa tako i Županijska komora Otočac, provest će na svom području istraživanja od lipnja pa do kraja rujna ove godine.

Ovogodišnji projekt se odnosi na stanje u malom gospodarstvu u djelatnostima turizma, poljoprivrede, šumarstva i industrije, a pokrivat će područja istraživanja poput dostupnosti financiranja poslovnih aktivnosti, umrežavanja i internacionalizacije poslovanja i razvoja ljudskih potencijala.

Valja pripomenuti da je u proteklih nekoliko godina HGK sudjelovala u dva projekta: Istraživanja potreba za obrazovanjem i usavršavanjem u malim i srednjim poduzećima i Istraživanje stanja u ženskom poduzetništvu.

Sve je ovo bilo i jest sudjelovanje u projektima Regionalnog centra za poduzetničke kompetencije za zemlje Jugoistočne Europe (SEECEL), a kojemu je jedan od osnivača, pored HGK, i Ministarstvo poduzetništva i obrta – kazala nam je viša stručna suradnica u ŽK Otočac Ljubica Grčević, dipl. kadrolog.

M. Kranjčević

 
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr