Lika nekretnine

Izgradnja autoceste Rijeka -Žuta Lokva - pregovori u tijeku

Objavljeno: 10.11.2012

U Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture RH dana 08. studenog 2012. godine održan je sastanak na temu izgradnje autoceste Rijeka - Žuta Lokva kojemu su prisustvovali predstavnici jedinica lokalnih samouprava i to: gradonačelnik grada Novi Vinodolski  Oleg Butković, gradonačelnik Bakra  Tomislav Klarić, gradonačelnik Senja Darko Nekić, zamjenik gradonačelnika Otočca  Hrvoje Ostović, načelnik Općine Lopar  Alen Andreškić, zamjenik ministra Jasmin Krizmanić sa suradnicima te predstavnici Hrvatskih cesta.  

Nezadovoljni odlukom Vlade RH koja u skoroj budućnosti nema u planu izgraditi autocestu Rijeka - Žuta Lokva, a koja je važna za razvoj svih gradova i općina u Primorsko - goranskoj i Ličko - senjskoj županiji, čelnici gradskih i općinskih vlasti pokušali su još jednom ukazati na potrebu nužne realizacije toga projekta u tri faze, a s obzirom na ishođenu dokumentaciju pojedine dionice. Naglasili su kako su upoznati s isplativošću izgradnje autoceste tim više što je ona prijekopotrebna za razvoj turizma, gospodarski razvoj, povezanost Like i Rijeke kao regionalnog centra te za razvoj poslovnih zona u županijama.

Unatoč tome što je spomenuta autocesta od velike važnosti i interesa za sve, Ministarstvo i Vlada RH projekat izgradnje autoceste Rijeka - Žuta Lokva nisu uzeli za prioritet iz razloga što se ne mogu iznaći sredstva za financiranje, rekao je među ostalim zamjenik ministra Jasmin Krizmanić.

Predstavnici lokalnih vlasti, koji smatraju da je autocesta od vitalne važnosti za razvoj cijele regije, inzistirali su na tome da se, bez obzira na trenutnu nemogućnost zatvaranja financijske konstrukcije, nastavi s ishođenjem dokumentacije i rješavanjem imovinsko-pravnih odnosa kako bi cijela dionica buduće autoceste bila spremna za izgradnju u trenutku kad se otvori mogućnost za njezino financiranje.

Predstavnici Ministarstva i Hrvatskih cesta istaknuli su kako se neće odustati od projektiranja te da će se nastaviti s ishođenjem dokumetacije upravo kako bi sve bilo spremno za izgradnju autoceste kada se iznađu sredstva za njezino financiranje.

M.M.

 
PROLJEĆE NA PLITVIČKIM JEZERIMA
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr