Lika nekretnine

Jagode iz Gacke - EKO uzgoj

Objavljeno: 24.05.2013

Kad netko spomene rijeku Gacku, prvo što padne na pamet je čista voda. Kraj oko rijeke Gacke može biti pravi raj za EKO proizvodnju. Vođeni tim mislima OPG Babić iz Ličkog Lešća krenuli su u uzgoj jagoda sa stotinjak kuna u đepu.

Kako kaže naš sugovornik Bojan Jambrešić prve godine posadili samo sedamsto sadnica jagoda da vidimo kako to izgleda plod jagode kad nije prskan. Da bi sad već četvrtu godinu započeli intenzivniju proizvodnju jagoda istim načinom bez prskanja.

Svake godine proširujemo nasad jer su jagode postale prepoznatljive u cijeloj dolini po svom okusu i mirisu.

Okus i miris daje specifična klima koja uvjetuje kasnije i sporije sazrjevanje još u kombinaciji bez tretiranja i umjetnih dohrana daje ono NEŠTO. Sam urod je 70% manji od konvencionalne proizvodnje

Prošle godine zahvaljujući gradonačelniku Otočca Mariju Barkoviću pokrenut je postupak za dobivanje EKO certifikata.

Jagode uzgojene našim načinom nisu pogodne za stajanje, transport već za konzumaciju istog dana . Zbog toga da bi se što više približili ljubiteljima zdrave hrane omogučili smo da svatko tko želi može sam doči i brati jagode kao u svom vrtu.

Početak branja jagoda očekujemo početkom lipnja mjeseca, oko 20. lipnja je vrhunac pa sve do 10.7. otprilike.

Mislim da naši sugrađani zaslužuju zdrav proizvod uzgojen u Gackoj te se nadam da će nas podržati da se i dalje širimo, stvaramo BRAND jagoda ali i zdrave hrane.

Svi smo svjesni činjenice da velecentri uvoze raznu robu NO NAME pa se nadam da ćete prepoznati proizvod iz svog kraja - kaže Bojan Jambrešić.

S povjerenjem se obratite:  OPG BABIĆ , Ličko Lešće 290,  Telefon:053 787 115, Mob.  098 843 010,  E-mail adresa: bojan.jambresic@gmail.com 

I.B.

 
Programi obilaska jezera
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr