Lika nekretnine

Javni info-kiosk u središtu Otočca

Objavljeno: 27.06.2013

OTOČAC – Mnogo buke, mnogo prašine, i ljudi se pitaju što se to radi na prostoru ispred Gackog pučkog otvorenog učilišta, ne baš ispred, ali tu negdje. Oko naše kamere zabilježilo je čak bager, kamiončić, „šajtroge“ i nekoliko radnika Komunalca d.o.o. Otočac kako nešto najprije kopaju, zatim betoniraju i „glade“.

Informirali smo se u Turističkoj zajednici Grada Otočca o čemu se radi i od Zdenke Kostelac doznali da su to pripremni radovi za postavljanje kabine i antivandal tipkovnice za info kiosk. Kako smo i dalje blijedo gledali i čudili se ljubazna gospođa Kostelac nam je pojasnila da se radi o nečemu sličnome telefonskoj govornici (po izgledu) gdje će svaki prolaznik, namjernik, turist, ma svatko, moći dobiti potrebne informacije, turističke i ostale prirode, tijekom 24 sata na dan, sedam dana u tjednu, toliko i toliko mjeseci u godini i tako redom. A antivandal tipkovnica je nekakva tipkovnica koju „zla ruka“ ne može uništiti (razbiti). Bože daj pa bilo tako.

Vrijednost ove kabine je 21.000 kuna. Naravno da TZ Grada Otočca nije imala toliko novaca od originalnih prihoda već joj je Turističko vijeće Hrvatske turističke zajednice dodijelilo ovaj novac kao potporu turističkim zajednicama na turistički nerazvijenim područjima za 2013. godinu. A kako je regija Gacka i Grad Otočac ipak turistički nerazvijeno područje, eto vrijedilo je i to biti i dobiti novac za opisanu kabinu. Ipak nešto.

M. Kranjčević

 
Programi obilaska jezera
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr