Lika nekretnine

Gačanski park hrvatske memorije dobio - televizor

Objavljeno: 20.07.2018

OTOČAC - I Gačanski park hrvatske memorije dobio „televizor“ za pregledavanje, upravo ovih dana je montiran u tomu parku. Nije baš bilo jednostavno, trebalo je dovesti stalnu struju (iz javne rasvjete nije moglo), valjalo je prekopati i pristupni put župnom stanu, pa prekopati i jednu stazicu, ali sve je uredno i s voljom učinjeno. Na kraju je postavljen info-kiosk.

Kako smo doznali od direktorice Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Otočca Mladenke Orešković, u narednom razdoblju je red na ugradnji aplikacija za korištenje informacija. I to ne samo na hrvatskomu već na engleskomu, njemačkomu i talijanskomu jeziku. Tako će svaki zainteresirani posjetitelj, a to je osobito važno za pojedinačne posjetitelje, moći se obavijestiti o svakoj skulpturi, njenu sadržaju i značenju, onoliko koliko ga to bude zanimalo.

Ovim potezom je Gačanski park hrvatske memorije prvi skulpturalni park u Hrvatskoj koji ima svoju elektroničku izvedenicu. Naravno da to pruža još brojne elektroničke mogućnosti, no za sve treba novac. A znamo da ove godine Hrvatska turistička zajednica nije htjela popratiti drugu fazu elektroničke prezentacije ovog parka. Ostaje to za neka bolja vremena, no i ovo što je učinjeno je nevjerojatan iskorak.

M. K. 

 
Programi obilaska jezera
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr