Lika nekretnine

Moju kičmu nitko ne može lomiti

Objavljeno: 03.01.2019

‘Na mojoj listi će vjerojatno biti neki ugledni članovi HDZ-a’, komentirao je Darko Milinović pad proračuna u Ličko-senjskoj županiji zbog čega će se ići u nove izbore

Milinović kaže da je županijska skupština odgođena kako bi netko izvršio pritisak na zastupnike da se odbaci proračun. ‘Kustić mi je na Badnjak rekao da će proračun biti donesen uz neke amandmane, i ja sam rekao u redu. Nakon toga mi se nije htio javiti na telefon i tad mi je bilo jasno da je neka druga igra u pitanju. Iz centara moći u Zagrebu je odlučeno da proračun Ličko-senjske županije mora pasti’, kazao je Milinović za N1. 

 Na pitanje misli li da je šef HDZ-a, Andrej Plenković, osobno odlučio o tome, kaže: ‘Nisam to rekao.’

‘Je li netko u njegovo ime, je li on, je li netko da on to ne zna… Ako on to zna, to je dno dna političkog odlučivanja o sudbini županije koja ima problema s demografijom i gospodarstvom. Na ovaj način se bilo kakve investicije odbacuju do šestog-sedmog mjeseca’, govori Milinović.

Tvrdi da je njegovo izbacivanje iz stranke ne samo nedemokratsko, nego i necivilizirano. ‘Ako je prvi put u povijesti županije ostvaren suficit i prvi put u povijesti nema duga… Ja sam ispunio svoje obećanje, da nisam, danas bih bio bivši župan. Zbog ove odluke županije mi moramo umjesto u nove investicije uložiti taj novac u nove izbore. Vidljivo je i iz toga da to nije odluka lokalnog HDZ-a nego da je taj naputak došao odnekud drugo. Petry me pozvao na ostavku, a on je jedan od onih koji je nazivao vijećnike da ne dođu na skupštinu i koji je rekao da je središnjica stranke izričito protiv toga da se donese proračun Ličko-senjske županije’, kaže Milinović.

Kaže da njegovu ‘kičmu nitko ne može lomiti’. ‘Da može, ja bih još bio član HDZ-a. Svi zaslužuju autonomnost. Nema toga, pokojnog Franje Tuđmana, da meni naredi da radim nešto što nije u korist Ličko-senjske županije’, poručuje.

Komentirao je i predstojeće izbore. Kaže kako se nada da će prevladati razum i da će izbori biti što je prije moguće, na kojima se nada pobjedi, prenosi tportal.

‘Mislim da će biti nove političke okolnosti i da će se odluke donositi samostalno, a ne na naputak Marijana Kustića. Zadnji lokalni izbori su pokazali da je HDZ dok sam ga ja vodio bio snažna politička opcija. HDZ je brand, ali politička scena je sazrela do te mjere da brend ne znači da će se izbori dobiti. Sigurno je da HDZ neće apsolutnu većinu, prvi put u povijest. Ja ću imati dobru listu, moji horizonti su otvoreni, imat u dobru listu, i od HDZ-ovaca nekih’, kaže Milinović.

‘Najavljujem Mariju Kustiću da će imati najgori izborni rezultat HDZ-a u povijesti Ličko-senjske županije…Na mojoj listi će vjerojatno biti neki ugledni članovi HDZ-a’, zaključuje.

Portal dnevnih novosti
 

Programi obilaska jezera
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr