OTOČAC - Odjel za upravljanje kvalitetom Hrvatske gospodarske komore kao dio Programa pomoći subjektima u poslovanju s hranom organizira besplatnu dvodnevnu HACCP radionicu koja će biti održana 21. i 22. veljače, od 10 do 16 sati u Hrvatskoj gospodarskoj komori u Zagrebu.
Na radionici će sudionicima biti predstavljeni zakonodavni uvjeti u području sigurnosti hrane i objašnjene obveze subjekata u poslovanju s hranom. U praktičnom će dijelu sudionici biti upoznati s načinima udovoljavanja zakonodavnim uvjetima te primjerima iz prakse radi izrade ili kontrole usklađenosti vlastitih sustava upravljanja sigurnošću hrane temeljenih na HACCP načelima.
HACCP radionica je besplatna, a namijenjena je svim subjektima u poslovanju s hranom, voditeljima i članovima HACCP tima koji u praksi uspostavljaju, provode i održavaju sustav sigurnosti hrane kao zakonodavnu obvezu povezanu s odredbama Zakona o hrani te svima zainteresiranima koji na bilo koji način sudjeluju u provedbi toga zakonodavnog okvira u proizvodnji, preradi ili distribuciji hrane u prehrambenom lancu.
Radit će se u manjim grupama, pa će, prema potrebi, nakon popunjenja ovih grupa svi prijavljeni biti obaviješteni o datumu održavanja sljedeće HACCP radionice. Voditeljica HACCP radionice bit će mr. sc. Nevenka Gašparac, dr. vet. med.
M.K.