Lika nekretnine

Sinoć održana 1. smotra dječjega izvornoga folklora Otočac 2019.

Objavljeno: 12.05.2019

OTOČAC – Sinoć je u velikoj dvorani Gackoga pučkog otvorenog učilišta održana 1. smotra dječjega izvornoga folklora Otočac 2019. Nastupili su Kulturno-umjetničko društvo Dangubice iz Kutereva, Folklorna skupina Degenija iz Gospića, Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo Perušić iz Perušića,  Kulturno umjetničko društvo Žakanje iz Žakanja, Pučko otvoreno učilište dr. Ante Starčević iz Gospića, Hrvatsko kulturno umjetničko društvo Korenica iz Korenice i  Folklorno društvo Otočac - dječja skupina Čerišnjice. Dvorana je bila puna publike, smotra je uspjela.

Njen rezultat se ogleda u tome što su odabrana četiri društva koja će nastupiti na Vinkovačkim jesenima, Đakovačkim vezovima, Dječjoj smotri folklora u Kutini, odnosno na najvećim manifestacijama u Hrvatskoj. Svakako je to veliko priznanje voditeljima dječjih skupina, ali, ono što je najvažnije, što se „trn oštri iz početka“.

Stručno povjerenstvo u sastavu: Katarina Bušić – viša kustosica, Etnografski muzej Zagreb; dr. sc. Ivan Niemčić – Institut za etnologiju i folkloristiku Zagreb; Tomislav Habulin mag. mus – muzikolog/pedagog imalo je pune ruka posla, i to ugodna posla. Nije im nimalo bilo lako  odabrati najbolje dječje skupine za sudjelovanje na drugima velikima manifestacijama. Ipak su odabrali, a o uspjesima ove smotre svjedočit će i njegovo pisano izvješće, koje se očekuje u narednih desetak dana.  Nakon održanog programa održan je i okrugli stol za voditelje dječjih folklornih skupina.

M. K.

 
Ponuda zimskih aranžmana s uključenom ulaznicom u Nacionalni park
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr