Lika nekretnine

Kako dobra turistička slikovnica!

Objavljeno: 13.05.2019

Zanimljiv uradak, najmanje je što se može reći za interaktivnu slikovnicu "Lička abeceda" koju su izradili učenici 3. razreda Osnovne škole Kralja Tomislava Udbina s učiteljicom Mirjanom Vukelić. Slikovnica zaslužuje svaku pohvalu, ima 30 stranica oslikanih dječjim rukama, a na njima je 29 karakterističnih motiva iz Gacke, Like i Krbave povezanih s jednim slovom glagoljice, dakako početnim slovom samoga motiva.

U slikovnici se tako nalaze prekrasni dječji crteži tamburice, coklji, crvenkape, Ante Starčevića, Nikole Tesle, velebitske degenije, Zira, Plitvičkih jezera, Crkve hrvatskih mučenika na Udbini, ličkog kola, vuka, medvjeda, Frankopana, žaladije, Ivane Brkljačić....., a uz svaki je dodan naziv ispisan glagoljicom i kratka informacija.

Naslovnica ove slikovnice, s medvjedićem koji čita glagoljsku knjigu, konkurirala je na jednom Profilovom natječaju i od 204 pristigla rada, plasirala se među osam nagrađenih.

Izuzetno inspirativan i dobro složen školski rad s uspjelim dječjim crtežima apsolutno nadilazi školske okvire i zadire u nekoliko turističkih niša (baština, kultura, egzotika, suveniri, promidžbeni materijali), pa se nadamo da bi upravo turističke zajednice ili agencije mogle financirati tisak ove slikovnice jer je, uz nekoliko nužnih korekcija (recimo, dorada fonta i engleski prijevod), kao stvorena za male i velike turiste.

Slikovnicu možete razgledati na poveznici: 

http://os-kralja-tomislava-udbina.skole.hr/kutak_za_ucenike

 

Izvor: os-kralja-zvonimira-udbina.skole.hr

M.K.G.

 
Ponuda zimskih aranžmana s uključenom ulaznicom u Nacionalni park
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr